L’Ajuntament de Gavà assumeix la gestió del servei de menús solidaris

El grup municipal d’ERC mostra la seva satisfacció, ja que considera que el consistori reconeix oficialment l’existència de casos d’exclusió social greus a la ciutat

Segons un comunicat emès per ERC-Gavà, el grup polític local celebra la decisió del Govern local, concretada la setmana passada, d'assumir la gestió del servei de menús solidaris que ha estat funcionant durant dos anys a la ciutat gràcies a la col·laboració voluntària de diferents entitats. Aquest servei es va iniciar el novembre del 2014 per repartir diàriament menjar cuinat a persones sense prou recursos, després de la negativa de l'equip de govern a crear i gestionar un menjador social, malgrat l'existència a Gavà, pels estralls de la crisi, d'una necessitat real al respecte.

Dos anys sense el suport municipal

La iniciativa va sorgir de la plataforma ciutadana 22 Solidari, impulsada per la Unió Muntanyenca Eramprunyà (UME), el Grup Ecologista Quercus, l'Associació de Dones Clara Campoamor, el col·lectiu La Mata de Jonc i les associacions de veïns dels barris de les Colomeres i ca n'Espinós. Voluntaris d'aquestes entitats han gestionat el servei durant aquest temps amb les aportacions econòmiques i l'ajuda solidària i altruïsta de persones anònimes a títol individual i entitats i associacions locals. També es van organitzar diferents actes públics solidaris per recollir fons.

Els lots de menjar calent s'obtenien d'un forn de pà, d'un restaurant i del càtering de dues escoles que els donaven gratuïtament i es distribuïen un cop al dia a un local del barri de Les Colomeres, també cedit altruïstament pels propietaris. Això ha permès oferir un àpat diari, saludable i nutritiu a una vintena de persones amb un perfil d'aturats de llarga durada, sense prestacions ni suport familiar i amb moltes dificultats per accedir al món laboral i formatiu, en una clara situació d'exclusió social.

Ple de juliol

Arran de la recent apertura a Gavà, al carrer Salvador Lluc, d'un establiment del servei Menja Futur, a càrrec d'una fundació amb objectius semblants als del col·lectiu que gestiona els menús solidaris, el grup municipal d'ERC-Gavà va demanar formalment al Ple del passat juliol vincular totes dues iniciatives, traslladant una proposta que havia sorgit de les entitats promotores del primer projecte. L'Ajuntament va acceptar-ho, i la mesura es  va concretar la passada setmana, davant l'evidència que les accions contra la pobresa sorgides del voluntariat no poden esdevenir permanents ni estructurals, i han de ser les administracions les que s'hi facin càrrec, amb l'objectiu final de solucionar-les.

Esquerra Republicana de Catalunya es mostra satisfeta també perquè amb aquest pas, l'Ajuntament reconeix oficialment l'existència de casos d'exclusió social greus a la ciutat, i alhora posa els mecanismes necessaris per pal·liar-los.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
163

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix