L’antiga caserna de la Guàrdia Civil d’Olesa passa a tenir un ús social

Imprimeix

La consellera de Governació, Meritxell Borràs, ha visitat les instal·lacions i la primera fase de les obres de reforma dels setze pisos de l'immoble

El Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge destinarà el bloc 1 de les antigua caserna de la Guàrdia Civil d’Olesa de Montserrat a un ús social. L’immoble, amb 16 habitatges, estava en desús des del novembre de 2007 i ha pogut ser recuperat sense cap cost econòmic per part de la Generalitat. La consellera Meritxell Borràs ha visitat aquest dilluns l'edifici, acompanyada pel regidor d’Habitatge de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat, Jordi Martínez; la regidora dels Serveis Socials, Georgina Muñoz; el director de Promoció de l’Habitatge, Albert Toledo, i el director de Qualitat de l’Edificació i Rehabilitació de l’Habitatge, Jordi Sanuy.

En declaracions als mitjans de comunicació, la consellera Borràs ha lamentat la “llarga batalla innecessària i un punt absurda” entre la Guàrdia Civil i l’administració per recuperar la propietat de l’immoble, i que ha provocat que durant nou anys aquests pisos hagin estat buits i tancats, quan hi ha una falta important d’habitatge”. En aquest sentit, Mertixell Borràs ha recordat que Olesa de Montserrat és un dels 72 municipis catalans amb alta demanda d’habitatge social i ha aplaudit que, finalment, s’ha pogut recuperar el bloc perquè l’Agència de l’Habitatge de Catalunya pugui disposar d’habitatge social per als ciutadans del municipi.

La titular de Governació ha destacat que un dels objectius més importants del Govern és, precisament, ampliar el parc d’habitatge públic i ha remarcat que els 16 habitatges d’avui són una mostra més de l’acció de Govern per donar resposta a les necessitats d’habitatge de les famílies que més ho necessiten.”

Obert el procés de sol·licituds

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC) ha iniciat aquesta setmana les obres d’adequació i rehabilitació dels 16  habitatges que passaran a formar part del parc públic de la Generalitat. D’aquests 16 pisos, dos es reservaran per poder atendre casos de la Mesa d’Emergències vehiculats a través de l’AHC, i dos pisos més es reserven per a l’Ajuntament, que els dedicarà a atendre casos dels serveis socials municipals.

Els altres 12 pisos s’adjudicaran en funció d’uns barems d’ingressos mínims i màxims dels sol·licitants i tindran un preu de lloguer social assequible de menys de 275 euros. El procés de sol·licitud s’obre avui i les peticions es podran presentar fins al 18 de novembre.

Les obres de rehabilitació de l’edifici, ubicat al barri de Sant Bernat d’Olesa de Montserrat, es faran en dues fases i inclouran l’adequació de l’interior dels habitatges, la substitució de les instal·lacions generals i la reparació i millora dels espais comuns, entre d’altres actuacions. La primera fase té un pressupost de 300.000 euros, i es preveu que finalitzi a principis del 2017. Els habitatges es lliuraran durant el primer trimestre de l’any 2017.

Redacció / Foto: Generalitat