FGC decora un tren amb la Cripta Gaudí de la Colònia Güell

És la primera personalització que es fa de l’interior d’una unitat de tren d’FGC

El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Enric Ticó; el director de l’Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa; i l’alcalde de Santa Coloma de Cervelló, Gerard Segú, van presentar dissabte la unitat de tren que Ferrocarrils ha personalitzat amb elements estètics de la Cripta Gaudí. La visita s’ha fet a l’estació de Colònia Güell de la línia Llobregat-Anoia, coincidint amb la Festa del Modernisme que es va celebrar aquest cap de setmana.  

Aquesta personalització, la primera que es fa de l’interior d’un tren, és una iniciativa d’FGC i la Diputació de Barcelona, amb la col·laboració de 3M, Grup ESSA, Nogales Barcelona i Advanced Leisure Services, i vol posar en valor la importància d’aquest monument històric, obra d’Antoni Gaudí, i la seva vinculació amb l’estació de Ferrocarrils.

Material ecològic i sostenible

La decoració del tren amb els elements arquitectònics més representatius de la cripta s’ha adaptat a la configuració i particularitats de l’interior del tren. Així, s’han guarnit el sostre, les portes, els laterals, les parts posteriors dels seients i la paret final del tren amb una decoració especial que mostra els elements identificadors de l’emblemàtic edifici de Gaudí: detalls del sostre, de les columnes, dels vitralls, de l’altar i dels característics bancs de la cripta.

Aquests elements visuals es combinen amb textos explicatius de les característiques tècniques de la cripta i altres curiositats del procés constructiu que el viatger d’FGC pot llegir mentre viatja en tren. A més, el vinil utilitzat, anomenat 3M Envision, és sostenible i lliure de PVC (ploriclorur de vinil), per tant, es tracta d’una solució ecològica.

Bitllets combinats

La Colònia Güell es pot visitar amb FGC gràcies als bitllets combinats de Turistren, mitjançant els quals Ferrocarrils apropa els viatgers als punts d’interès turístic i cultural que es poden visitar propers a les estacions i potenciar així l’oferta de lleure associada a la xarxa.

Així, el Combinat Güell inclou un bitllet d’anada i tornada de dues zones, l’entrada a la Cripta i una guia d’àudio que permeten al visitant descobrir tots els secrets de la història i construcció d’aquest espai.

Redacció / Foto: Generalitat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix