L’Ajuntament inverteix 8,6 milions d’euros en millores a la via pública

El consistori vicentí posa en marxa un ambiciós paquet de mesures per millorar la via pública i els espais naturals.

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts va aprovar recentment un paquet de mesures de 8,6 milions d’euros, destinats a la millora de la via pública i dels espais naturals del municipi. L’objectiu principal d’aquesta mesura és fer més amables, accessibles i eficients els carrers i places de la vila. Aquest pressupost inclou un primer bloc d’obres ja licitades per valor de 2.088.931 euros, com és el cas de les obres ja enllestides de la carretera BV-2002, les reformes de la Casa de la Vila i les obres del nou parc de l’antic Joan Juncadella; i un segon bloc d’actuacions previstes, amb un pressupost de 6.528.377 euros, i pendents de licitar en àmbits com parcs infantils, enllumenat, asfaltat i urbanització de carrers, entre d’altres.

Nou parc a l’antic Juncadella

A partir del 24 d’octubre, i gràcies al treball conjunt de l’Ajuntament, la ciutadania i les entitats, Sant Vicenç dels Horts disposarà d’un nou pulmó verd al municipi: el parc ubicat a l’espai de l’antic Joan Juncadella. Aquest parc és fruit de l’empenta de la ciutadania de Sant Vicenç dels Horts que, des de 2012, i mitjançant un procés participatiu, ha decidit en primer terme què es volia construir en aquest espai i, en segon lloc, com volia la ciutadania que fos. Els resultats del procés participatiu culminaran l’any vinent quan es comenci a construir l’edifici d’entitats que acabarà de donar vida a la zona.

Nombroses actuacions

El paquet de mesures de millora a la via pública inclou també la creació d’un nou parc al carrer de Barbastre i es rehabilitaran els parcs de Joan Prats i Escala i de la plaça de Miquel Julià, entre d’altres actuacions. A més, se substituiran nombrosos punts de llum de diversos carrers per estalviar energia i reduir la contaminació lumínica i, entre desembre de 2016 i març de 2017, s'asfaltaran una vintena de carrers del municipi.

Al capdavall, totes aquestes actuacions que es desenvoluparan en els propers mesos seran els primers resultats d’un projecte ambiciós de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, que pretén transformar l'espai públic en un lloc de trobada de tota la ciutadania. Paral·lelament, el consistori ha creat un espai al web municipal per informar a la ciutadania sobre les diferents obres en curs i les actuacions previstes (http://www.svh.cat/municipi-per-temes/territori-i-mobilitat/millores-a-la-via-publica).

Redacció / Foto: Aj. Sant Vicenç dels Horts

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
168

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix