Esplugues de Llobregat donarà la benvinguda als ‘seus’ nadons

El primer dels dos que se’n faran a l’any està previst per al proper 5 de novembre

L'Ajuntament d’Esplugues de Llobregat celebrarà, a partir de novembre, actes de benvinguda als nadons del municipi baixllobregatí. Hi podran participar els nadons de menys d'un any que estiguin empadronats a la localitat. La iniciativa parteix del compromís de la ciutat amb la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans i amb la Declaració Universal dels Drets de l'Infant, a les que està adherit l'Ajuntament.

Recollint la demanda expressada per alguns veïns que volen celebrar socialment el naixement del seu fill o filla per mitjà d'un acte civil, l'Ajuntament ha decidit regular els actes de benvinguda als nounats en què la ciutat farà un reconeixement d'acollida a l'infant o nena que ha nascut o viu a Esplugues i es comprometrà, juntament amb la seva família, a vetllar per la seva educació i a defensar i garantir els seus drets.

Sense valor legal

La benvinguda als nadons és un acte social que no té valor legal. Les famílies dels nadons que vulguin participar s'han d'adreçar a l'Oficina Municipal d'Atenció a la Ciutadania o bé enviar un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Les famílies han d'aportar una còpia del llibre de família i del carnet d'identitat del pare, mare o tutor legal, ja que l'únic requisit que es demana és ser menor d'un any i estar empadronat a Esplugues de Llobregat.

Dos a l’any

L'Ajuntament té previst convocar dos actes a l'any, el primer s'ha fixat per al dissabte 5 de novembre a les 12 hores i tindrà lloc a la Masoveria de Can Tinturé. Tots els actes es realitzaran el dissabte al matí, seran col·lectius i els presidirà l'alcaldessa d'Esplugues, qui podrà delegar la funció en regidors o regidores del consistori. Estan oberts a tothom i seran l'expressió pública dels drets dels infants de la ciutat com a símbol del progrés de la humanitat i la reafirmació del compromís del municipi per avançar cap a una societat més lliure, justa i democràtica, en la qual els drets dels nens gaudeixin d'una protecció preferent.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
165

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix