Martorell reconeix l’esforç d’integració de dotze veïns nouvinguts

Els va lliurar un certificat d’acollida després de participar en un programa que impulsa l'Ajuntament amb la col·laboració del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i el secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós, van lliurar els certificats d’acollida a una dotzena de veïns nouvinguts procedents del Níger, Marroc, Senegal, Bielorússia, Costa d’Ivori, Ghana i Hondures. Tots ells han fet ús recentment del servei de primera acollida impulsat per l’Ajuntament amb la col·laboració del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

L’acte, que ha tingut lloc a la sala de plens del consistori, ha comptat també amb la participació de la regidora de Benestar Social i Joventut, Cristina Dalmau; el responsable de Migracions de CCOO de Catalunya i director del Centre d’Informació per a Treballadors Estrangers (CITE), Carles Bertran; el responsable del Servei Local de Català de Martorell, Andreu González; i un dels participants del servei de primera acollida que ha intervingut en nom de tots ells.

El servei de primera acollida respon a les directrius de la Llei d’acollida de les persones immigrades i les retornades a Catalunya aprovada pel Parlament el 2010. La normativa articula circuits d’acollida en l’àmbit local i comarcal per tal de facilitar la formació de les persones nouvingudes en àmbits essencials per a  la seva integració com són l’aprenentatge de la llengua (90 hores), el model de societat (15 hores) i coneixements laborals (15 hores).

entrega certificats acollida 1

Per aconseguir aquest objectiu interaccionen diversos ens públics com són el propi ajuntament, el Consorci per a la Normalització Lingüística, el Servei d’Ocupació de Catalunya o entitats col·laboradores que s’encarreguen de fer la formació per delegació. Els usuaris obtenen finalment un certificat oficial que és d’utilitat en processos d’estrangeria i també a l’hora de buscar feina.

El servei de primera acollida inclou el conjunt d’accions i recursos que responen a les necessitats inicials de formació i d’informació dels usuaris. La Generalitat i els municipis han de garantir la prestació del servei, ja sigui de forma directa o delegada. Poden acollir-se a aquest servei les persones estrangeres immigrades, les que sol·licitin asil o protecció subsidiària, les refugiades, les apàtrides i les retornades per sobre de l’edat escolar obligatòria i degudament empadronades. Els ajuntaments també poden ampliar aquest servei a qualsevol altra persona que s’empadroni al municipi. 

Redacció / Fotos: Aj. Martorell

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix