Esplugues de Llobregat lidera la cobertura d’escoles bressol a Catalunya

Imprimeix

Segons un informe de la Fundació Jaume Bofill, el municipi és el capdavanter pel que fa a l’escolarització d’infants de 0 a 2 anys

Un informe de la Fundació Jaume Borill titulat “De l’escola bressol a les polítiques per a la petita infància” considera Esplugues de Llobregat com el municipi català capdavanter pel que fa a l’escolarització d’infants de 0 a 2 anys. L’informe estableix una radiografia de la situació de les escoles bressol a Catalunya a partir de la cobertura existent als municipis catalans de més de 20.000 habitants.

Esplugues compta amb una cobertura total (pública i privada) del 60,9%, segons l’informe, basat en dades del curs 2013-2014. És a dir que sis de cada deu infants de menys de tres anys va a alguna escola bressol. El segon municipi d’aquest rànquing és Sant Cugat amb 59,2% (gràcies a una cobertura molt gran de centres privats) i en tercer lloc es troben Sant Feliu de Llobregat i Girona, amb 54,9%. Pel que fa només a escoles públiques, la cobertura a Esplugues és del 35,5%, la segona més elevada de tot Catalunya.

INFOGRAFIA4

L’informe subratlla, a més, que en el conjunt de Catalunya queden anualment un 10,2% de places públiques sense cobrir. En el cas d’Esplugues, és 0, ja que cada any es cobreix al 100% la demanda, gràcies a les quatre escoles bressol municipals (La Mainada, Montserrat, Montesa i Marta Mata) i la de la Generalitat (El Sucre).

El document també esmenta els preus d’escolarització i la pujada que s’ha experimentat a la província de Barcelona del curs 2009-2010 al curs 2014-2015, en passar de 134 a 161 euros de mitjana. A Esplugues, el preu s’ha mantingut en 114 euros als darrers anys.

Redacció / Fotos: Arxiu