Esplugues de Llobregat lidera la cobertura d’escoles bressol a Catalunya

Segons un informe de la Fundació Jaume Bofill, el municipi és el capdavanter pel que fa a l’escolarització d’infants de 0 a 2 anys

Un informe de la Fundació Jaume Borill titulat “De l’escola bressol a les polítiques per a la petita infància” considera Esplugues de Llobregat com el municipi català capdavanter pel que fa a l’escolarització d’infants de 0 a 2 anys. L’informe estableix una radiografia de la situació de les escoles bressol a Catalunya a partir de la cobertura existent als municipis catalans de més de 20.000 habitants.

Esplugues compta amb una cobertura total (pública i privada) del 60,9%, segons l’informe, basat en dades del curs 2013-2014. És a dir que sis de cada deu infants de menys de tres anys va a alguna escola bressol. El segon municipi d’aquest rànquing és Sant Cugat amb 59,2% (gràcies a una cobertura molt gran de centres privats) i en tercer lloc es troben Sant Feliu de Llobregat i Girona, amb 54,9%. Pel que fa només a escoles públiques, la cobertura a Esplugues és del 35,5%, la segona més elevada de tot Catalunya.

INFOGRAFIA4

L’informe subratlla, a més, que en el conjunt de Catalunya queden anualment un 10,2% de places públiques sense cobrir. En el cas d’Esplugues, és 0, ja que cada any es cobreix al 100% la demanda, gràcies a les quatre escoles bressol municipals (La Mainada, Montserrat, Montesa i Marta Mata) i la de la Generalitat (El Sucre).

El document també esmenta els preus d’escolarització i la pujada que s’ha experimentat a la província de Barcelona del curs 2009-2010 al curs 2014-2015, en passar de 134 a 161 euros de mitjana. A Esplugues, el preu s’ha mantingut en 114 euros als darrers anys.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix