Molins de Rei tindrà més aparcament gratuït en el centre de la vila

Imprimeix

S’habilitaran 41 noves places -zona taronja- de rotació i l’estacionament serà limitat a dues hores

En els propers dies s’habilitaran 41 noves places d’aparcament gratuït de rotació en el centre de la vila. Aquest nou sistema d’estacionament s’ha denominat com Zona Taronja, per tal de diferenciar-lo de l’aparcament sense regulació i de la Zona Blava, i el funcionament serà el mateix que a l’espai de Can Iborra. Així, l’estacionament serà limitat a dues hores i caldrà acreditar l’hora d’arribada mitjançant la col·locació d’un disc horari o qualsevol altre dispositiu que indiqui l’hora de l’estacionament.

Amb l’entrada en servei de la zona d’estacionament gratuït al solar de Can Iborra el maig de 2015, Molins de Rei va guanyar 150 places d’aparcament gratuït de rotació. Després d’analitzar els resultats de la mesura, i d’acord amb el Pla d’Actuació Municipal (PAM), l’Ajuntament habilitarà un nou estacionament gratuït de rotació a l’espai situat a la plaça dels Països Catalans, entre el carrer Verdaguer i el carrer Pare Manyanet. Els usuaris podran estacionar gratuïtament durant dues hores i l’estada es regularà mitjançant els discs horaris que es podran recollir a la majoria de comerços del centre de la vila i a l’Ajuntament, tot i que es podrà utilitzar qualsevol mètode que permeti conèixer l’hora d’arribada.

L'alcalde, Joan Ramon Casals, ha destacat que l’aparcament de rotació “és el que vol la gent perquè facilita l’estacionament i permet que la mobilitat a Molins de Rei sigui més sostenible” i ha recordat que “l’actuació és una mesura que recull el PAM”. També ha posat de manifest que es tracta d’una mesura experimental però “si aquesta modalitat d’aparcament funciona anirem implantant Zones Taronja en altres espais del centre de la vila com la plaça de la Llibertat o la Zona Esportiva”. De la seva banda, el tinent d’alcalde, Xavi Paz, ha assenyalat la necessitat d’aconseguir un espai públic molt més amable i ha explicat que “l’objectiu d’aquesta modalitat d’estacionament de rotació és facilitar l’accessibilitat al municipi i a l’aparcament a aquelles persones que vinguin a comprar o a passejar” i s’ha mostrat convençut que “permetrà la dinamització comercial de la nostra vila”. Paz també ha subratllat que “venim d’un mandat que ha permès augmentar el nombre de places i ara volem guanyar rotació”.

Actualment, Molins de Rei disposa de 191 places gratuïtes de rotació i 265 de Zona Blava, ubicades en les zones més comercials. A més també compta amb 214 places de pagament a l’aparcament subterrani del Mercat Municipal

Redacció / Foto: Aj. Molins de Rei