Sant Boi implant un nou model de recollida de mobles i trastos vells

Imprimeix

El consistori baixllobregatí ha iniciat una nova etapa per avançar cap a un espai públic més net i sostenible

Aquesta setmana ha començat a Sant Boi de Llobregat el desplegament d'un nou sistema de recollida selectiva de residus que implica la renovació dels contenidors i els vehicles de recollida. En paral·lel, s'ha posat en marxa un nou model de recollida gratuïta de mobles i trastos vells al carrer que vol contribuir a millorar la neteja i l'endreçament de l'espai públic.

El lloc més adient per portar els trastos vells a Sant Boi és la Deixalleria Municipal. També es poden portar a la botiga on es van comprar (obligatòriament en el cas dels electrodomèstics).

Tot i l'existència d'aquestes opcions, l’Ajuntament ofereix un servei gratuït de recollida al carrer. Des d'aquesta setmana el model de recollida canvia perquè el servei sigui més eficaç i perquè la ciutat estigui més neta i endreçada.

Fins ara la recollida de trastos vells es duia a terme segons la demanda existent, però la gran majoria dels serveis es feien sense avís previ. Els trastos s'acumulaven a la via pública generant brutícia i molèsties i dificultant el pas de la gent i la feina dels camions de recollida.

El nou model estableix que ara caldrà deixar el moble o estri vell al vespre (entre les 20 i les 22 hores) al costat de la porta dels edificis, no al costat dels contenidors. La recollida es farà l'endemà al matí.

Dies fixos per barris

Els dies previstos per deixar els trastos són: dilluns (Marianao), dimarts (Ciutat Cooperativa i Molí Nou), dimecres (Centre), dijous (Vinyets i Molí Vell) i divendres (Camps Blancs, Casablanca i barris de muntanya).

L'Ajuntament reclama la màxima col·laboració de la ciutadania per respectar les normes d'aquest nou sistema i contribuir a comptar amb una ciutat més neta i endreçada. A partir de l’1 de desembre l’Ajuntament prendrà mesures contra l’incompliment dels dies i horaris de recollida i contra les conductes incíviques que es detectin.

Redacció / Foto: Aj. Sant Boi