En marxa una campanya per potenciar el civisme a Sant Joan Despí

Té l'eslògan Fica-t'ho al cap, i es va presentar en el marc de Firadespí on es van recollir 610 compromisos de ciutadans i ciutadanes per una ciutat més neta i cívica

Firadespí va ser l'escenari escollit per presentar la nova campanya de civisme que ha engegat l'Ajuntament de Sant Joan Despí. Un conjunt d'actuacions de conscienciació que volen ser quelcom més que uns anuncis i missatges publicitaris. L'Administració municipal inverteix molts recursos (gairebé 3 milions d'euros l'any en neteja i recollida de residus) per mantenir la ciutat en bon estat, però cal no oblidar que això no dóna via lliure als incívics. La solució a les actituds incíviques no passa per l'augment constant de recursos econòmics per fer-hi front.

Aquesta responsabilitat és la base de la campanya que ara s'enceta a la ciutat i que es vol traduir en l'elaboració d'un gran compromís col·lectiu pel civisme. Així, es va escollir Firadespí per presentar la campanya en una jornada que va aconseguir l'adhesió de 610 persones. La ciutadania encara pot sumar-se a aquest compromís a través del web municipal i aviat ho podrà fer a les xarxes socials municipals. També es convidarà la comunitat educativa i les entitats de la ciutat a participar en aquest compromís.

Tres eixos

Gràficament, els missatges de la campanya, amb el lema Fica-t'ho al cap, s'estructuren en tres grans eixos: conscienciar els propietaris de gossos que cal recollir les defecacions que l'animal fa a la via pública; recordar els serveis municipals destinats a retirar mobles i andròmines del carrer, i incidir un cop més en el bon ús de contenidors i papereres. Per aquest motiu, la imatge gràfica substitueix el cap de tres persones per tres elements relacionats amb el civisme: un gos, un moble vell i un paper per llençar.

Per últim, durant aquest mes, els agents cívics també informaran sobre aquesta campanya i demanaran el compromís de la ciutadania intensificant les accions en les zones més freqüentades  per propietaris de gossos, de contenidors de recollida selectiva, etc. En el marc d'aquesta campanya es repartiran porta-bosses per recollir les deposicions dels gossos, i pissarres que incorporen el telèfon al qual s'ha de trucar per recollir els mobles o oli.

Redacció / Foto: Aj. Sant Joan Despí

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
234

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix