Prova pilot per l’accés dels gossos a dependències municipals de Sant Boi

Imprimeix

Començarà l’1 de gener de 2017 i, de moment, es podrà accedir a l’Oficinal Municipal d’Atenció al Públic i a la recepció dels casals

Sant Boi de Llobregat durà a terme, a partir de l’1 de gener de 2017, una prova pilot per autoritzar l'accés de les persones propietàries de gossos a determinades dependències municipals en companyia dels seus animals. L'Ajuntament se suma avui amb aquest anunci a la commemoració del Dia Mundial dels Animals.

La prova pilot es durà a terme a l'Oficina Municipal d'Atenció al Públic (exclusivament en horari de tarda) i a la recepció dels casals. En l'aplicació d'aquesta mesura, es buscaran les fórmules més adients per evitar conflictes de convivència. En aquestes dependències municipals hi haurà dispensadors de bosses per recollir els excrements i contenidors específics per dipositar-los. També s'estudia com incorporar a l'exterior d'aquests locals elements de subjecció per a qui prefereixi deixar el seu animal a l'entrada. La intenció de l'Ajuntament és estendre en el futur a més llocs i amb noves mesures l'abast d'aquesta innovadora prova pilot.

Ciutat lliure del maltractament i amiga dels animals

Sant Boi és una 'ciutat lliure del maltractament i amiga dels animals'. El Ple municipal va aprovar una declaració en aquest sentit el mes de juliol de 2015. D'acord amb els principis d'aquest compromís, l'Ajuntament treballa per fer de Sant Boi un municipi referent en la defensa dels drets dels animals. Se'n vol garantir una tinença responsable, oferir-los un tracte ètic i protegir el seu benestar.

Per integrar els animals en la vida social de la ciutat de manera progressiva, l'Ajuntament promou la participació d'animals de companyia en activitats festives com ara l'Aplec de Sant Ramon (mitjançant la passejada 'Guau, quina pujada!), la Cavalcada de Reis (on participen animals del refugi municipal) o la Festa Major (amb un espai reservat i un dia sencer d'activitats al Parc de la Muntanyeta).

Redacció / Foto: Arxiu