Es tanca definitivament el carrer de l’Àngel de Gavà per l’ús ciutadà

Imprimeix

L’actuació ha consistit en la col·locació de mobiliari urbà (jardineres i bancs), la prohibició d’aparcar i l’accés només pels vehicles dels veïns que tenen guals

L’Ajuntament de Gavà ha decidit mantenir el carrer de l’Àngel vianalitzat. Dins la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura es va portar a terme aquesta conversió i destinar el tram de via a l’ús dels vianants. La iniciativa va tenir una molt bona repercussió i és per això que el consistori ha decidit tancar de forma definitiva el carrer i recuperar-lo per a ús ciutadà.

Actuació

L’actuació ha consistit en la col·locació de mobiliari urbà com ara jardineres i bancs, la prohibició d’aparcar i l’accés només pels vehicles dels veïns que tenen guals. Així mateix, a terra es mantenen pintats els jocs de la xarranca i el tres en ratlla. Amb aquesta iniciativa l’Ajuntament vol potenciar la mobilitat sostenible al municipi, promoure el canvi d’usos de l’espai públic desincentivant l’ús de vehicles motoritzats en benefici dels vianants i bicicletes.

La segona tinenta d’alcalde i presidenta de l’Àmbit de Ciutat i Territori, Rosa Maria Fernández, ha explicat als mitjans de comunicació que “s’ha realitzat un mostreig amb els veïns, comerciants i l’escola Salvador Lluch. Tots han coincidit que es tracta d’una bona idea”. D’altra banda, amb la vianalització definitiva del carrer de l’Àngel se soluciona el problema de mobilitat existent a les entrades i sortides dels nens i nenes de l’escola. “Es tracta d’un carrer on les voreres són estretes i això provocava un problema de mobilitat a la zona que era controlat per agents de la policia. Amb la seva vianalització resolem aquesta problemàtica i recuperem l’espai per la ciutadania.”

Redacció / Foto: Aj. Gavà