Gómez-Pomar visita l'estació de Sant Joan Despí

El secretari d’Estat d’Infraestructures, Transport i Habitatge ha manifestat que “aquestes obres situen la ciutat entre les estacions més modernes”.

El secretari d'Estat d'Infraestructures, Transport i Habitatge, Julio Gómez-Pomar, ha visitat avui l'estació de Sant Joan Despí, després de la finalització de les obres de remodelació i millora dutes a terme per Renfe. Aquestes actuacions, iniciades el passat mes d'abril, han disposat d'un pressupost d'1.742.869 euros i representen millores en matèria d'accessibilitat, eficiència energètica, confort i informació dels viatgers.

Els principals treballs de millora han consistit en la rehabilitació I ampliació de la marquesina de l'edifici de viatgers i la millora en matèria d'eficiència energètica, canviant la il·luminació. A més, s'ha rehabilitat el pas inferior que connecta totes dues andanes de l'estació. Al costat d'això, s'han dut a terme tasques de recreixement de l'altura de les andanes per arribar als 68 cm sobre la cota del carril i l'ampliació a 200 metres per al millor estacionament dels trens.

santjoandespi

Dins dels projectes d'actuació a Sant Joan Despí, Renfe ha realitzat treballs de millora de l'accessibilitat amb la instal·lació d'ascensors en cadascun de les andanes per connectar-los amb el pas inferior de l'estació, la instal·lació de rampes adaptades per accedir a l'andana principal des de l'edifici de l'estació i col·locació de paviment podotàctil per indicar els canvis de nivell de l'estació a les voreres de les andanes i de les escales.

Millores en el sistema d'informació

Renfe també ha dut a terme millores en el sistema d'informació i atenció al client. Quant al sistema d'informació, en totes dues andanes s'han instal·lat nous teleindicadors automatitzats per anunciar la circulació de propers trens, així com megafonia centralitzada per poder emetre missatges dels propers trens i informació de servei. Aquest nou sistema de megafonia permet adaptar el volum dels missatges emesos al nivell de soroll de l'estació amb la finalitat d'adequar-ho a les necessitats concretes d’aquesta. A més, també s'ha instal·lat un nou monitor amb informació en temps real de les properes circulacions.

De la mateixa manera, l'estació compta amb interfons en cadascuna de les andanes i en la taquilla de venda perquè, en cas necessari, els viatgers puguin contactar amb el personal en taquilla o amb el Centre de Gestió de Rodalies.

Coincidint amb les actuacions, també s'ha instal·lat nova senyalització amb la imatge de Rodalies, com a indicadors de via, nom d'estació i connexions amb altres transports. L'estació de Sant Joan Despí és utilitzada diàriament per una mitjana de 4.633 viatgers, i compta amb serveis de la línia R1 i R4 de Rodalies de Catalunya, i un tren cada 10 minuts en hora punta, i cada 15 minuts durant la resta de la jornada, que permeten connectar Sant Joan Despí amb Barcelona en un temps de viatge de 10 minuts.

Millores en estacions

Durant la seva intervenció, el secretari d'Estat ha destacat que el Ministeri de Foment, a través de les seves Entitats Públiques, està executant obres de millora en nombroses estacions de Catalunya, en aspectes que van des de la millora de l'accessibilitat, a la senyalística o la informació i atenció als viatgers, a més de les actuacions. Aquestes obres situen Sant Joan Despí entre les estacions més modernes i dotades amb la millor tecnologia respecte a l'atenció al viatger, i respecte a l'accessibilitat”, ha explicat Gómez-Pomar. D’altra banda, Antoni Poveda, alcalde de Sant Joan Despí, ha manifestat que “aquestes obres han estat llargament reivindicades per l'Ajuntament, i ara no podem estar més contents de com ha quedat. Millorar el transport públic és fonamental si volem que la mobilitat sigui més sostenible i reduir la contaminació.”

Redacció / Foto: Aj. Sant Joan Despí-Ministeri de Foment

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
234

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix