El Firadespí arriba aquest dissabte a la dissetena edició

Imprimeix

És un dels principals esdeveniments d’aquest municipi baixllobregatí que aplegarà més d’un centenar d’establiments comercials i de restauració.

Tot a punt per a la celebració el proper dissabte 1 d’octubre de Firadespí, que aquest any arriba a la dissetena edició (des de les 10 a les a 21 hores). Els carrers de Bon Viatge, de Torrent d'en Negre, les places de l'Ermita i de Catalunya tornaran a ser els eixos d'aquest aparador del comerç i la restauració locals. Més d'un centenar de comerços i bars i restaurants –es torna a organitzar el Firatapa- han confirmat la participació. Paral·lelament als estands comercials s'han programat activitats lúdiques i culturals per a tots els públics amb espectacles, tallers infantils, una cercavila de girafes, etc. Aquest any els vianants tindran més espai per poder passejar a la fira, ja que s'amplia la zona d'expositors des de l'avinguda de Barcelona.

Fira de Vins i Caves, Firatapa, desfilada de moda...

Aquesta edició es tornarà a fer una Fira de Vins i Caves, amb tretze participants, que s'ubicaran a la plaça de Catalunya. Aprofitant la proximitat, al Centre Jujol-Can Negre es farà un taller de tast de vins. A la plaça de Catalunya trobarem també la Carpa del Mercat del Centre que oferirà tapes i "platillos" amb productes propis. A més, els 24 establiments de restauració que s'han sumat a Firatapa oferiran durant tota la jornada tapes i begudes a 2,50 euros. Aquest any, com novetat, Firatapa farà un concurs que proposa a la clientela votar la tapa més original i la més saborosa amb un premi al guanyador o guanyadora de 100 euros que podrà gastar en consumicions.  La desfilada de moda, organitzada per 14 comerços de la ciutat, posarà el punt final a Firadespí a la plaça de l'Ermita (20 h). 

La campanya de civisme, a l'estand municipal

Firadespí també serà el tret de sortida a una nova campanya de civisme que engega l'Ajuntament aquest mes d'octubre. La campanya recollirà durant la fira el compromís de totes aquelles persones que vulguin sumar-se a aquest compromís pel civisme a l'estand municipal. Per últim, i amb l'objectiu de facilitar la mobilitat, un trenet connectarà els barris de les Planes i del Centre. Les parades hi seran a l'avinguda de Barcelona amb el carrer Bon Viatge, i Mare de Déu de la Mercè amb Josep Maria Trias de de Bes.

Redacció / Foto: Aj. Sant Joan Despí