La B-204 a Viladecans millorarà la seva imatge

Imprimeix

L’actuació consisteix en la renovació del ferm, la senyalització i les barreres de seguretat i suposa una inversió de 792.000 euro.

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat les obres de millora d’un tram de la carretera B-204 a Viladecans per un import de 792.000 euros. Aquesta obra comportarà la renovació del ferm i l’execució de millores complementàries en la senyalització, les barreres de seguretat i el drenatge, així com la construcció d’un carril bici. Es preveu que els treballs comencin abans de final d’any i tinguin una durada de quatre mesos.

La carretera B-204 s’inicia al nucli urbà de Viladecans, a l’altura de la C-245, passa per sobre de l’autopista C-32 i arriba a una rotonda en l’encreuament amb la B-210. D’aquesta rotonda surt el camí de les Filipines, que porta cap a les platges del municipi. A partir d’aquest punt, la B-204 continua cap a l’est fins arribar a la C-31 (autovia de Castelldefels). És una via amb un carril per sentit de la circulació, que dóna accés a diverses naus industrials de la zona, i té una amplada variable, entre els 7,50 metres i els 10,50 metres.

Tram de tres quilòmetres

Les obres consistiran en la millora d’un tram de tres quilòmetres de la B-204, des del pont sobre l’autopista C-32 fins al final de la carretera a prop de la C-31. L’obra comprèn principalment el terme municipal de Viladecans, però inclou també els termes de Sant Boi de Llobregat i el Prat de Llobregat.

La renovació del paviment, que presenta actualment fissures i irregularitats superficials, és la principal actuació que es durà a terme. Complementàriament, els treballs inclouran:

·         Millora del drenatge mitjançant la neteja de cunetes i la revisió de l’estat dels passos inferiors.

·         Renovació de la senyalització vertical.

·         Instal·lació de noves barreres de seguretat.

Les obres també incorporen la construcció d’un carril bici de 900 metres de longitud, des del pont sobre la C-32 fins a l’encreuament amb la B-210, per enllaçar amb el carril bici que ja existeix al camí de les Filipines. El nou carril, que tindrà una amplada de 2,2 metres, se situarà al costat dret de la carretera.

Redacció / Fotos: Televisió Viladencans-Generalitat