Aprovat el desplaçament de les línies elèctriques d’alta tensió de Begues

Es dóna resposta a una demanda històrica veïnal llargament reivindicada, ja que travessaven el nucli urbà de la localitat baixllobregatina.

La Comissió d’Empresa i Coneixement del Parlament de Catalunya ha donat llum verda al desplaçament en la seva totalitat de les línies d’alta tensió de l’avinguda Mediterrània de Begues. Així, la comissió parlamentària insta que Red Eléctrica de España redacti un document inicial per a desplaçar les línies i que estableixi possibles traçats, conjuntament amb l’Ajuntament, que garanteixin el menor impacte mediambiental. De la mateixa manera la comissió també apel·la al govern de la Generalitat perquè aquest garanteixi les partides pressupostàries necessàries per al seu finançament i perquè es tramiti de manera prioritària l’estudi d’impacte mediambiental.

Negociació difícil

Aquest impuls al projecte per eliminar el pas de les elèctriques en zones habitades arriba després que l’Ajuntament de Begues hagi incrementat en els darrers temps els contactes per donar resposta a aquesta demanda veïnal llargament reivindicada. En els darrers mesos l’alcaldessa, Mercè Esteve, mantenia trobades en les quals es tractava la qüestió amb el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, i amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull. Fruit d’aquest procés, el passat 29 d’abril la comissió de seguiment per al desplaçament de les línies elèctriques de Begues (formada per la Generalitat, l’Ajuntament i Red Eléctrica de España) arribaven a una sèrie d’acords que ahir es materialitzaven al parlament català. Aquests rebien el suport a través dels seus vots favorables dels grups parlamentaris de Junts Pel Sí, Ciutadans, Catalunya Sí que es Pot, Partit Socialista de Catalunya i Partit Popular a més de comptar amb l’abstenció de la CUP-Crida Constituent.

begues linia electrica

L’alcaldessa de Begues, Mercè Esteve, manifesta la seva satisfacció en veure com totes les converses i negociacions dels darrers mesos han donat els seus fruits. Sabem que aquesta és una reclamació històrica per a molts veïns i veïnes i ara finalment els hi podem oferir una solució. Haig de reconèixer que no ha estat senzill arribar fins a aquest punt, donada la importància del projecte, però estic convençuda que tots els esforços han valgut la pena.”

Redacció / Fotos: ICV-Aj. Begues

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix