La Setmana del Cor s’exportarà a catorze municipis

Imprimeix

La segona edició se celebrarà entre el 3 i 10 d’octubre i és una iniciativa de l’Equip Primària de Molins de Rei i el Consorci Sanitari Integral.

Entre el 3 i el 10 d’octubre es durà a terme la II Setmana del Cor, una iniciativa impulsada per l’Equip d’Atenció Primària de Molins de Rei i el Consorci Sanitari Integral, amb la col·laboració de l’Ajuntament. L’any passat, el municipi baixllobregatí va ésser el pioner en l’organització d’activitats comunitàries relacionades amb la salut cardiovascular i la prevenció i enguany l’experiència es replicarà en catorze municipis del Baix Llobregat, coincidint amb el Dia Mundial del Cor.

La primera setmana d’octubre se celebraran a Molins de Rei diverses activitats públiques adreçades a augmentar els coneixements i l’autocura en les malalties cardiovasculars. Durant aquests dies, també s’han programat sessions formatives sobre la malaltia dirigides als professionals del Centre d’Atenció Primària i a altres professionals implicats en la cura dels pacients amb malaltia cardiovascular.

Caminada pel riu Llobregat, tret de sortida

Les activitats públiques començaran el dimarts 4 d’octubre, a les 10.30h, amb una caminada per la llera del riu Llobregat que sortirà del CAP i finalitzarà amb un refrigeri cardiosaludable. Dijous 6, es farà una caminada per Collserola, que sortirà a les 16.00h del Poliesportiu Municipal i acabarà al CAP, on s’oferirà un berenar cardiosaludable i divendres 7, a les 10.00h, la Federació Obrera acollirà la xerrada “El sexe després d’un infart” a càrrec del Dr. Román Freixa, cap del Servei de Cardiologia del Consorci Sanitari Integral.

Els tallers de cuina cardiosaludable, a càrrec de la cuinera Mireia Carbó, que tindran lloc a l’Aula del Mercat Municipal de 16 a 17h i de 18.30 a 19.30h, i el lliurament de premis del concurs de dibuix dels petits cors, a la plaça del Palau, clouran les activitats de la II Setmana del Cor. Els dibuixos es podran lliurar prèviament a la Biblioteca Pau Vila.

Durant tota la setmana, el personal sanitari del centre calcularà l’edat del cor de les persones que ho vulguin, combinant el registre de dades analítiques amb factors de risc associats als estils de vida. Per conèixer l’edat vascular, les persones hauran de demanar hora a la recepció.

La responsable de malalties cardiovasculars, la doctora Carme Alonso, explica que “volem convertir aquesta setmana del cor en una festa del cor, i acostar-nos especialment als infants, perquè aquesta és una etapa clau a l’hora d’adquirir uns hàbits i un estil de vida saludable”. D’altra banda, el doctor Roman Freixa, cap del servei de cardiologia del consorci Sanitari Integral, ha afegit que “aquesta activitat també serveix per donar visibilitat al treball transversal i coordinat amb els Centres d’Atenció Primària que ens els darrers anys ens ha permès reduir de 3 mesos a dues setmanes el temps d’espera per la consulta amb el cardiòleg, i al mateix temps garanteix millors tractaments per part del personal sanitari dels centres”.L’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, valora molt positivament “tots els esforços per apropar els serveis d’especialització mèdica al CAP, especialment aquells que es fan oberts i buscant la implicació de tota la ciutadania”. I el primer tinent d’alcalde i regidor de Sanitat, Xavi Paz, ha destacat que “una vegada més Molins de Rei és una vila pionera i aconsegueix impulsar iniciatives que s’estenen a altres municipis, i aquesta és especialment rellevant perquè incideix directament en allò més preuat per la gent: la seva salut.”

Redacció / Fotos: Aj. Molins de Rei