El Govern impulsa un procés participatiu per a la reforma horària

Esplugues de Llobregat és un dels dotze municipis que hi prenen part en aquest procés que té com a objectiu informar a la ciutadania sobre el projecte de la reforma horària i recollir-ne les seves aportacions.

El Departament d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, juntament amb l’entitat Iniciativa per a la Reforma Horària, posa en marxa aquesta setmana un procés participatiu sobre la reforma horària. La finalitat d’aquesta iniciativa és informar a la ciutadania sobre els principals aspectes de la reforma horària, debatre els reptes i oportunitats que presenta, i recollir les seves aportacions. Les sessions, que s’inicien demà dimarts 20 de setembre i finalitzen el 29 de novembre, es desenvoluparan a dotze municipis diferents: Terrassa, Barcelona, Igualada, Sort, Lleida, Lloret de Mar, Vilafranca del Penedès, Reus, Tortosa, Girona, Mataró i Esplugues de Llobregat.

0c9855ec 6998 437c a342 0a4a28aeed16

A cada municipi s’ha establert un calendari que inclou dues sessions. La primera és una conferència informativa a càrrec d’un membre de l’associació Iniciativa per a la Reforma Horària. Mentre que la segona, que es realitza una setmana més tard, serà l’espai on es debatrà sobre els eixos en què es base la reforma, que són: ocupació i empresa; administració; educació, comerç i consum; cultura i oci, i mobilitat.

Els tallers de debat estan oberts a tota la població i, especialment, a agents escollits per la seva relació amb els àmbits que s’han establert com a eixos del debat.

Què és?

El procés participatiu per a la reforma horària és un dels tres pilars sobre el què es fonamenta el Pacte Nacional per a la Reforma Horària. Es tracta d’un acord que pretén replantejar l’organització horària en tots els àmbits de la societat i de l’economia de Catalunya per racionalitzar progressivament els horaris quotidians.

Redacció / Foto: Generalitat – Aj. Esplugues

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
103

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix