S’inaugura a Sant Vicenç dels Horts el nou Parc de Bombers Voluntaris

El projecte del nou edifici, finançat per l’Ajuntament, s’ha construït en una parcel·la cedida pel consistori baixllobregatí.

Ahir es va inaugurar el nou Parc de Bombers Voluntaris de Sant Vicenç del Horts per part del vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, el conseller d’Interior, Jordi Jané i l’alcaldessa de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, Maite Aymerich.

L’obertura del nou Parc de Bombers Voluntaris, el qual es traslladarà la dotació del parc de Santa Coloma de Cervelló, és fruit del conveni de col·laboració entre el Departament d’Interior i l’Ajuntament d’aquest municipi,  pel qual l’Ajuntament de Sant Vicenç del Horts cedia gratuïtament l’ús d’una nau de nova construcció per destinar-la a parc de bombers. Així mateix, l’Ajuntament n’ha finançat la construcció de l’edifici.

El trasllat de la dotació del parc de Santa Coloma de Cervelló a les noves instal·lacions del municipi de Sant Vicenç dels Horts millorarà l’equidistància entre els actuals parcs de bombers d’aquest entorn. D’aquesta manera, s’afavoreix l’operativitat i la cobertura dins de l’àmbit d’actuació del propi parc i d’influència, atès que queda situat en un punt molt més estratègic que l’anterior emplaçament.

bombers sant vicenc horts

Els parlaments

El vicepresident, i exalcalde de Sant Vicenç dels Horts, Oriol Junqueras,  va fer un repàs dels esforços que s’han fet des del municipi per aconseguir dur a terme la construcció del nou parc "la història d'aquest parc és la història d'una col·laboració entre administracions que hauria de ser un exemple a seguir" i ha afegit  "molta sort als bombers, ens teniu al vostre costat”. D’altra banda, el conseller Jané, va dir que "dies com avui són una necessitat per al país en l’àmbit de la seguretat". Jané va agrair la tasca que fan els bombers i va fer un reconeixement a la seva feina “aquest estiu podria semblar que hi ha hagut menys incendis forestals però el cert és que n’hi ha hagut més però gràcies a la bona tasca dels bombers cap ha sobrepassat les 800 hectàrees”. El conseller ha fet una explícita referència a la difícil  situació dels bombers i ha explicat que el Govern està a punt d'aprovar un Pla Estratègic econòmic pel cos de  Bombers i la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments."És un pla ambiciós que permetrà una inversió important i necessària. Som conscients dels dèficits i necessitats de mitjans que es mereixen els bombers i el conjunt de la ciutadania”. Per la seva part, l'alcaldessa de la localitat, Maite Aymerich, va emplaçar als bombers voluntaris a fer ús del nou parc "tots hi sortim guanyant" va dir.  "L'emplaçament del parc és un punt estratègic amb vies de comunicació i connexions a diferents municipis", va concloure. En els parlaments  també van intervenir el cap de parc de Sant Vicenç dels Horts , Mariano Cruz, que va voler agrair a tothom l’esforç per aconseguir el nou parc que havia estat una reivindicació dels últims anys.

Característiques

L’edifici, de nova construcció, té una superfície de 586,08 metres quadrats; disposa de planta baixa, destinada  a zona de vehicles, despatxos i zona d’equipaments (magatzem, neteja, arxiu, sala d’equips de protecció individual i gimnàs) i planta primera destinada a cuina-menjador, sala d’estar, zona de descans, zona de vestidors i serveis.

El nou parc de bombers, està ubicat a una parcel·la propietat de l’Ajuntament entre el carrer Masia de Can Coll i el carrer Sant Joan, a poca distància del nus viari que enllaça els municipis de Torrelles de Llobregat (BV-2005), Santa Coloma de Cervelló i Sant Vicenç dels Horts (BV-2002); l’enllaç amb l’autovia i autopista A2 i AP7 i l’altre costat del riu Llobregat a Sant Feliu de Llobregat.

El parc donarà servei a Sant Vicenç dels Horts i a Santa Coloma de Cervelló, així com a municipis pròxims com Vallirana, Torrelles, La Palma i Pallejà, entre d’altres.

Jornada de portes obertes

Durant el dia d’avui es fa una jornada de portes obertes coordinada per l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts que inclou diverses exhibicions de maniobres dels Bombers: rescats en accidents de trànsit, actuació del Grup Caní de Recerca i rescat en paret vertical. També hi haurà un taller de seguretat  a la llar, visites guiades al parc, una festa de l’escuma i un una sessió musical amb DJ per acabar la celebració.

Redacció / Fotos: Generalitat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
168

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix