Unes 45 aeronaus sobrevolen el cel del Baix Llobregat

Imprimeix
Participen a la Festa del Cel a l’aeroport del Prat des d’aquest divendres fins aquest diumenge

Durant aquest matí s’ha produït l’arribada del gruix de les aeronaus, i demà, entre les 12 i les 15 hores, s’efectuaran les maniobres d’entrenament dels pilots, amb l’objectiu que tot estigui preparat per a l’exhibició del diumenge 2 d’octubre, que tindrà lloc entre les 12 i les 16.30h aproximadament.

Els moviments d’aterratge i enlairament relatius a la Festa de Cel no afectaran l’operativa normal de la resta d’usuaris de la instal·lació.

L’Aeroport de Sabadell obrirà les seves portes el dissabte per a permetre veure de prop algunes de les aeronaus que participaran a la Festa del Cel; un Bücker Jungmann 131, dos Boeing Stearman i un Sukhoy 29, a més d’avions històrics restaurats com un Polikarpov I-15 Chato o un Antonov 2. 

Aquest mateix dia a la tarda, a les instal·lacions de l’Aeroport, la Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya presentarà la restauració que ha dut a terme del model de Bücker Jungmann131, que ha comptat amb el suport de la Fundació Aena

A l'aeroport del Prat tenen la seva base avions i helicòpters., mentre que Aena facilitarà l'accés a 15 vehicles de suport a la zona on estaran ubicades les aeronaus.

Aquests vehicles són camions amb material, els transports de les cisternes de combustible i els de transport de les tripulacions.

Segons dades facilitades aquest divendres per Aena, més de 180 persones treballaran aquest cap de setmana al Prat en el manteniment de les aeronaus que participaran a la festa.

Text: Redacció | Foto: Aena (Arxiu)