Viladecans baixa impostos a famílies monoparentals i a bars amb terrassa

Imprimeix
L’Ajuntament aprova unes ordenances fiscals que aposten per la contenció i que s’aplicaran al 2012

D’aquesta manera els preus públics i l’IBI s’apujaran com l’IPC i la resta impostos es congeleran, segons han explicat des de l’Ajuntament de Viladecans aquest divendres.

Una mesura ben valorada entre el teixit empresarial és la posada en marxa d’una bonificació del 12% de taxa anual a les terrasses dels locals de restauració, una petició de l’hostaleria local arran de la prohibició total de fumar dins d’aquests locals. El Ple Municipal, celebrat aquest dijous, va aprovar les ordenances fiscals per al proper any sota la premissa de la contenció, perquè els preus públics i impostos no s’incrementin per sobre del cost de la vida.

A més, s’establexin diferents beneficis en favor de les famílies i del comerç i l’hostaleria, segons han explicat fonts municipals. Els serveis prestats per l’Ajuntament s’incrementaran com l’IPC, mentre que la majoria d’impostos es manté igual, a excepció de l’Impost de Béns Immobles, que pujarà de mitjana també com el cost de la vida, i de l’impost de plusvàlues, que es redueix un 20%.

L’acord va tirar endavant amb els vots a favor de l’equip de govern (PSC i ICV-EUiA) i en contra de tota l’oposició. La ciutadania també es beneficiarà d’altres bonificacions i ajudes, com una rebaixa del 10% per als abonaments esportius a les persones de la tercera edat o la possibilitat que les famílies monoparentals puguin reduir l’impost de Béns Immobles en els mateixos termes que les nombroses (entre  un 30 i un 60%). Text: Redacció / Foto: Baiximágenes