FGC bateja una de les unitats 213 de la línia Llobregat-Anoia

Imprimeix

El tren té el nom d'Enric Prat de la Riba i, a més, s’han renovat totes les unitats (tapisseria, enllumenat interior, remodelació dels lavabos i nous vinils).

El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Enric Ticó, i l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, van visitar l’estació de Manresa Alta una de les renovades unitats 213 que donen servei a la línia Llobregat-Anoia. Les unitats de la sèrie 213, 42 en total, s’estan renovant progressivament dins del programa de manteniment d’FGC.

Durant l’acte també ha tingut lloc el bateig d’aquesta unitat de tren amb el nom d’Enric Prat de la Riba, un nom consensuat amb l’Ajuntament de Manresa. Nascut a Castellterçol (Moianès) l’any 1870, Prat de la Riba és una figura clau del catalanisme polític, sent promotor del ressorgiment nacional català a finals del segle XIX. Periodista i advocat, va ser president de la Diputació de Barcelona, fundador de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) i president de la Mancomunitat de Catalunya.

Més de 20 unitats batejades

Actualment, més de 20 unitats de la línia Llobregat-Anoia circulen batejades. Una amb el nom del compositor Joan Cererols i les altres amb el nom d’alguns dels municipis per on passen els trens de Ferrocarrils, com Igualada, Manresa, Capellades, Piera, Sant Andreu de la Barca, Castellbell i el Vilar, Vilanova del Camí, Sant Vicenç dels Horts, Sant Vicenç de Castellet, Vallbona d’Anoia, Martorell, Pallejà, Sant Esteve Sesrovires, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló, Masquefa, Olesa de Montserrat, Abrera, la Pobla de Claramunt i Monistrol de Montserrat.

Redacció / Fotos: Generalitat