Torna l’Aplec a l’Ermita de la Salut del Papiol

Imprimeix

Durant tot el cap de setmana -10 i 11 de setembre- se celebraran activitats a l’esplanada.

Des de fa més de 100 anys, El Papiol celebra cada segon diumenge de setembre un aplec a l’esplanada de l’Ermita de la Salut, un dels edificis més emblemàtics i antics de la localitat –construida a finals de segle IX-. L’Aplec de la Salut és una festa molt papiolenca, que organitza la Parròquia de Santa Eulàlia del Papiol amb el suport de l’Ajuntament de la localitat i diverses entitats i associacions locals. L’any passat, els papiolencs i papiolenques van rememorar un segle d’aplecs i gràcies a una col·lecta ciutadana l’ermita va estrenar campana.

El programa

L’organització proposa anar-hi en grup caminant dissabte al vespre, amb una llanterna i el sopar a la motxilla. El recorregut és d’uns tres quilòmetres. El lloc de sortida, la plaça Gaudí, a les 19.45 h. Un cop a la Salut, hi haurà un sopar de germanor. A les 21.45 h, a l’ermita, es farà una vetlla de pregària i, a continuació, hi actuarà el cor Gospel del Papiol. La tornada a peu del grup està prevista a la mitjanit.

Diumenge, un autobús farà viatges gratuïts des del centre del Papiol a l’esplanada de la Salut fins a l’hora de dinar. El primer viatge d’anada serà el de les 9 del matí. Ja a la Salut, a les 10 h, la penya papiolenca l’Embolic oferirà una xocolatada i per a les 10.30 h, el Grup Excursionista del Papiol (GEP) ha preparat una tirolina. Després hi haurà missa, sardanes i una rifa. A les 14 h, abans que els qui s’hi quedin dinin, l’autobús farà l’últim viatge de tornada cap al nucli urbà.

Redacció / Foto: Arxiu