Torna l’Aplec a l’Ermita de la Salut del Papiol

Durant tot el cap de setmana -10 i 11 de setembre- se celebraran activitats a l’esplanada.

Des de fa més de 100 anys, El Papiol celebra cada segon diumenge de setembre un aplec a l’esplanada de l’Ermita de la Salut, un dels edificis més emblemàtics i antics de la localitat –construida a finals de segle IX-. L’Aplec de la Salut és una festa molt papiolenca, que organitza la Parròquia de Santa Eulàlia del Papiol amb el suport de l’Ajuntament de la localitat i diverses entitats i associacions locals. L’any passat, els papiolencs i papiolenques van rememorar un segle d’aplecs i gràcies a una col·lecta ciutadana l’ermita va estrenar campana.

El programa

L’organització proposa anar-hi en grup caminant dissabte al vespre, amb una llanterna i el sopar a la motxilla. El recorregut és d’uns tres quilòmetres. El lloc de sortida, la plaça Gaudí, a les 19.45 h. Un cop a la Salut, hi haurà un sopar de germanor. A les 21.45 h, a l’ermita, es farà una vetlla de pregària i, a continuació, hi actuarà el cor Gospel del Papiol. La tornada a peu del grup està prevista a la mitjanit.

Diumenge, un autobús farà viatges gratuïts des del centre del Papiol a l’esplanada de la Salut fins a l’hora de dinar. El primer viatge d’anada serà el de les 9 del matí. Ja a la Salut, a les 10 h, la penya papiolenca l’Embolic oferirà una xocolatada i per a les 10.30 h, el Grup Excursionista del Papiol (GEP) ha preparat una tirolina. Després hi haurà missa, sardanes i una rifa. A les 14 h, abans que els qui s’hi quedin dinin, l’autobús farà l’últim viatge de tornada cap al nucli urbà.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
159

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix