Moltes novetats a la Festa dels Miquelets 2016

Imprimeix

Olesa de Montserrat celebra des d’avui i fins diumenge la vuitena edició on enguany hi ha una aposta per la gastronomia, així com més grups de recreadors i activitats programades.

Aquest cap de setmana Olesa de Montserrat farà un salt en el temps, fins a la Guerra de Successió, amb la vuitena edició de la Festa dels Miquelets, els dies 2, 3 i 4 de setembre. Enguany destaca l’aposta per la gastronomia (10 restaurants de la vila oferiran un menú especial de Miquelets i per primer cop es podrà tastar i comprar el Pa dels Miquelets, elaborat especialment per l’ocasió per l’olesà Miquel Jané, recentment nomenat mestre artesà. També es podrà tastar el vermut dels Miquelets), sense oblidar el rigor històric i la voluntat de superar les xifres de visitants de les darreres edicions (més de 10.000 persones). Segons l’alcaldessa, Pilar Puimedon, la Festa dels Miquelets “una lliçó d’història en viu” i per aquesta raó ha encoratjat la ciutadania a participar massivament en una festa declarada d’interès local.

La Festa dels Miquelets 2016 comptarà enguany amb més grups de recreadors, més activitats programades -un total de 36, deu més que l’any passat-, més veïns vestits de civil, i més empreses col·laboradores. I és que la Festa dels Miquelets s’ha consolidat ja dins el calendari festiu olesà, i poc a poc ho fa també dins el calendari festiu català, sobretot pel que fa a festes de recreació històrica. 

Redacció / Foto: Arxiu