Famílies de Sant Esteve reclamen una USEE a l’Institut Montserrat Colomer

Imprimeix

Van presentar als Serveis Territorials d’Ensenyament de Sant Feliu més d'un miler de signatures per demanar una Unitat de Suport a l'Educació Especial perquè els nens no hagin de marxar del poble per poder continuar estudiant

Divendres es van presentar a la seu dels Serveis Territorials d’Ensenyament de Sant Feliu de Llobregat un total de 1.126 signatures que un grup de famílies han recollit en una campanya per reivindicar la necessitat d’una Unitat de Suport a l’Educació Especial (USEE) a l’Institut Montserrat Colomer de Sant Esteve Sesrovires. Els promotors de la campanya reivindiquen “l’aposta per la inclusió educativa i els recursos suficients perquè els nostres nens no tinguin que marxar del poble per poder continuar estudiant.”

Suport del consistori

Des de l’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires es dóna suport a aquesta necessitat i es treballa amb les famílies amb l’objectiu de disposar d’aquest servei. A hores d’ara, les gestions realitzades han aconseguit el compromís del Departament d’Ensenyament d’incorporar per al curs 2016-2017 un psicopedagog a jornada completa i una vetlladora amb dedicació de 15 hores setmanals.


Les USEE són unitats de recursos (humans, tècnics i materials) que es faciliten als centres per ajudar en el procés de participació dels alumnes amb necessitats educatives especials a l’escolarització ordinària. Les USEE nodreixen els centres de recursos humans i materials per acompanyar les dificultats de l’alumnat, però queden integrades en el funcionament global de l’institut. L’objectiu d’aquestes unitats és donar resposta a la situació actual d’alumnes de primària que necessiten un acompanyament especial en el seu procés educatiu i que en el pas a secundària haurien d’optar per marxar fora del municipi.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Esteve Sesrovires