L’Ajuntament de Sant Feliu impulsa un projecte d’agricultura social

Imprimeix

El consistori organitzarà jornades de portes obertes per donar-ho a conèixer els dies 25 i 27 de juliol

El dilluns 25 de juliol, de 10 a 12 h, i el dimecres 27 de juliol, de 18 a 20 h, tindran lloc unes jornades de portes obertes als horts socials de Sant Feliu de Llobregat. Un projecte solidari d'agricultura social impulsat i liderat per l'Ajuntament en col·laboració amb la cooperativa Tarpuna. Durant les jornades, professionals i participants del projecte informaran i aclariran dubtes a les persones empadronades a Sant Feliu que vulguin treballar a l'hort de forma activa i amb una disponibilitat horària de 6 hores a la setmana.

Germán Martínez, coordinador de la cooperativa Tarpuna i també coordinador del projecte afirma que actualment "tenim 12 persones en actiu i dues pendents d'incorporar, però tenim capacitat per a 24 persones. Ens agradaria que hi hagués més dones, ja que actualment només hi ha una". Segons ell, "el contacte amb la terra és terapèutic, tot i que aquesta no és la finalitat última del projecte. Un altre dels objectius és que aquestes persones aprenguin a cultivar la terra i després algú trobi feina relacionada amb aquest àmbit". Altres objectius del projecte són fer xarxa, fer coneixements i intercanvis per aprendre d'altres cultures i d'altres maneres de veure la vida, sobretot que aprenguin "el respecte i la integració."

Es tracta d'un projecte gratuït que conjuga la recuperació d'un espai per a l'agricultura amb l'atenció a les necessitats de persones amb dificultats d'inserció laboral, les quals accedeixen mitjançant els Serveis Socials municipals o els bancs d'aliments. Són homes i dones en situació d'atur de llarga durada, sense cobertura i amb familiars a càrrec i també joves amb dificultats d'inserció laboral.

Terrenys municipals

Els terrenys, de propietat municipal, es troben al costat del carrer del Pla, entre la riera de la Salut i el carrer de Ramón y Cajal (riera de la Font). L'hort es cultiva amb tècniques d'agricultura ecològica entre tots els usuaris, amb un repartiment de la collita equitatiu entre tots els participants per al seu propi consum. A més, hi ha l'opció que després d'un temps de formació principalment pràctica, es pugui conrear també una parcel·la individual, tot compaginant aquesta tasca amb les del terreny comunitari.

Redacció / Foto: Aj. Sant Feliu de Llobregat