En marxa un servei de menjador social per a la gent gran

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca pretén assegurar l’alimentació, contribuir a la socialització i evitar l’aïllament.

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha creat un servei de menjador social adreçat a les persones majors de 65 anys que viuen a la localitat i que es prestarà al Casal de la Gent Gran Maria Aurèlia Capmany. El consistori destinarà quasi 34.000 euros al finançament d’aquest servei. Actualment a Sant Andreu de la Barca hi ha 3.610 persones majors de 65 anys.

El servei de menjador social per a persones grans vol garantir l’alimentació adequada d’aquest col·lectiu i evitar que tinguin problemes d’alimentació ja sigui perquè per problemes de diners no poder comprar el menjar o perquè per problemes de salut no se’l poden preparar.

La regidora de Serveis Socials, Dolors Bedós, ha recordat que “una quinzena d’usuaris s’han beneficiat aquest any de manera gratuïta del servei gràcies a la prova pilot que s’ha dut a terme” i ha subratllat que “a més de garantir una alimentació equilibrada el servei és fonamental per garantir la socialització  de les persones grans i evitar el seu aïllament.”

L’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha dit que “amb aquest recurs es vol protegir un col·lectiu especialment vulnerable” i ha avançat que l’Ajuntament treballa per poder posar en marxa un servei similar entre els estudiants de secundària.“Els alumnes de primària tenen servei de menjador però quan passen a secundària es troben que no hi ha aquest recurs”, va recordar Llorca, que ha apuntat que “volem posar en marxa un menjador com aquest adreçat als alumnes de secundària”.

Redacció / Foto: Aj. Sant Andreu de la Barca

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
159

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix