Viladecans homenatjarà als que van morir o desaparèixer a la Guerra Civil

Imprimeix

El consistori baixllobregatí vol incloure els seus noms en el monument als morts de la Guerra Civil situat al Cementiri.

El proper 18 de juliol es compliran 80 anys de l’aixecament militar que va portar a la Guerra Civil Espanyola. Aquells veïns de Viladecans que entre 1936 i 1939 van morir o desaparèixer al front tindran un memorial a Viladecans. El consistori baixllobregatí vol incloure els seus noms en el monument als morts de la Guerra Civil situat al Cementiri i, per això, fa una crida a la ciutadania perquè l’ajudi a completar el llistat, que ja compta amb 48 noms fruit del treball de recerca fet fins ara. Les dades es poden lliurar fins al setembre. A més, aprofitant la feina de recuperació de la memòria, l’Ajuntament fa extensible la crida per a conèixer el nom de viladecanencs que van ser tancats als camps nazis.

Recuperació de la memòria històrica

La incorporació del llistat de noms dels morts al front de guerra es produirà després que el Ple Municipal va decidir l’abril passat millorar la senyalització del monument situat al Cementiri. Aquest es va construir i situar durant l’epòca franquista a la rambla Modolell per lloar els caiguts del bàndol nacional, i al 1980 es va traslladar al Cementiri i es va convertir en recordatori de tots els morts de la Guerra Civil.

El Ple Municipal de l’abril també va acordar la creació d’una comissió on tots els grups polítics treballaran per la incorporació al nomenclàtor de carrers i equipaments de noms de viladecanencs relacionats amb la lluita per les llibertats democràtiques i les reivindicacions veïnals i sindicals.

Redacció / Foto: Arxiu