Citilab acull la novena edició de la Universitat d’Estiu de les Dones

Imprimeix

Les escriptores Rosa Regàs o Emma Riverola, especialitzades en igualtat de gènere, van inaugurar els cursos.

Amb l’objectiu de posar en valor la tasca desenvolupada per moltes dones i contribuir a la seva visibilització i al seu reconeixement, Citilab acull des del dilluns 11 al 15 de juliol la Universitat d’Estiu de les Dones, que van ser inaugurada per les escriptores Rosa Regàs o Emma Riverola, especialitzats en igualtat de gènere.

Pel que fa als cursos, en primer lloc s’imparteix “En primera persona: la veu de les dones a la ciència i la investigació”, en el qual es parlarà de les “científiques invisibles” tant al llarg de la història com en el món actual i de la lluita que aquestes han de dur a terme per assolir càrrecs de responsabilitat en el sector de la ciència.

A més a més, també es farà el curs “Les dones en la generació del 27”, on es debatrà com, durant l’època daurada de creació artística i literària, els homes van treure el protagonisme a dones dedicades a la filosofia, l’escriptura o la poesia.

Finalment, també se celebrarà “Claus de comunicació professional i acadèmica des de la perspectiva de gènere”, curs que té per objectiu principal reflexionar sobre els mecanismes i estereotips comunicatius que es fan servir a l’hora d’interactuar en públic.

D’altra banda, durant les jornades tindrà lloc la taula rodona comuna a tots els cursos “Castelleres per la igualtat”, on dones de colles castelleres compartiran les seves experiències per assolir la igualtat en aquest món.

Redacció / Foto: Arxiu