Arrenca a Esplugues una campanya contra amos incívics de gossos

Imprimeix

Es faran accions puntuals durant la Festa Major de Sant Mateu i en les xarxes socials, entre d'altres.

Fomentar la conducta cívica en l'espai públic, a través d'un Pacte per la Convivència, és una de les actuacions que preveu el Pla d'Actuació Municipal (PAM) 2016-2019, aprovat després d'un període de participació ciutadana. En aquesta línia, l'Ajuntament d’Esplugues de Llobregat ha posat en marxa des d’aquest juliol una campanya de conscienciació i sensibilització sobre la necessitat de recollir les deposicions dels gossos a la via pública.

Publicitat i sancions

A través de banderoles i anuncis publicitaris, la campanya, que tindrà com a eslògan principal Demostra tu també el que saps Fer: QUIET, JEU i RECULL LA SEVA CACA!, incidirà en les sancions que porten implicades les actituds incíviques de "no recollir els excrements dels animals de companyia a la via pública" (fins a 300 euros) i de "permetre a gossos i gats dipositar les seves deposicions en els parcs i jardins" infantils (fins a 450 euros), segons la vigent ordenança municipal de convivència.

Campanya

A més dels missatges que incorporaran les banderoles i els anuncis, la campanya constarà també d'una acció a la via pública, que tindrà lloc durant la Festa Major de Sant Mateu (entre el 16 i el 21 de setembre) i que consistirà a col·locar en la via pública adhesius amb forma de caca que s'enganxaran als que els trepitgin. D'aquesta manera, en desenganxar l'adhesiu, podrà llegir el missatge de la campanya.

La campanya tindrà també una alta presència en xarxes socials. A més de la difusió que es pugui fer en les habituals de l'Ajuntament, es crearà un canal social a Internet perquè qui vulgui pugui penjar vídeos mostrant les habilitats del seu gos, en la línia de les imatges de la campanya, o contingut relacionat amb la mateixa.

Redacció / Fotos: Esplugues