Es constitueix la Xarxa Catalana d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau

L’organisme ha celebrat la seva assemblea general al Parc Arqueològic Mines de Gavà on ha estat reelegit Josep Mayoral, alcalde de Granollers.

El Parc Arqueològic Mines de Gavà ha estat l’escenari avui de l’assemblea general de la Xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau de Catalunya (organització formada per 200 pobles). Una jornada on ’ha ratificat el nomenament dels alcaldes i alcaldesses que componen la Comissió executiva de la Xarxa i s’ha reelegit a Josep Mayoral, alcalde de Granollers, com a president de la Xarxa.

Durant la sessió s’ha constituït formalment la Xarxa. L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez ha manifestat que “aquesta va ser un compromís adquirit per les ciutats que formen part per tal de donar a la Xarxa un caràcter més local i que pogués funcionar amb independència de la Xarxa global, marcant les línies de coordinació entre ciutats catalanes i en relació també a altres municipis de la Mediterrània.”

Línies de treball i activitats

Durant l’assemblea també s’han aprovat les línies de treball de la Xarxa per al proper any. En aquest sentit i per poder assolir l’objectiu d’impulsar i coordinar l’acció del món local català en l’àmbit de la cultura de la pau es proposen tres vies de treball com són la promoció i la difusió en Xarxa a través de la creació d’una pàgina web; portar a terme activitats i recursos de sensibilització i educació per la pau i la promoció i comunicació de les polítiques públiques de cultura de pau.

En relació a les activitats per impulsar els objectius de la Xarxa s’ha aprovat col·laborar amb Ciutats i Governs Locals Units que celebrarà el seu Congrés Mundial a Bogotà a l’octubre d’aquest any. En el Congrés es donarà a conèixer el guanyador del Premi Ciutat de Bogotà, organitzat per la ciutat de Bogotà, la Diputació de Barcelona, l’ONG holandesa PAX i VNG internacional.

Un altre de les accions segons ha explicat el president de la Xarxa, Josep Mayoral és “impulsar una xarxa de ciutats per la Pau a la Mediterrània i es treballa per organitzar una nova Conferència de Ciutats per la Pau a la Mediterrània en el marc dels Jocs de la Mediterrània que tindran lloc a Tarragona el proper any”. A més, s’està treballant per tal de sumar al projecte més ciutats de la conca del Mediterrani. Segons Mayoral “es tracta de crear una Xarxa de ciutats per la Pau que pugui actuar com a veu de les ciutats davant els conflictes que tenen lloc als països de la Mediterrània.”

Redacció / Fotos: Aj. Gavà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
169

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix