Impuls per realitzar un projecte social amb joves vulnerables de Sant Boi

Imprimeix

La Fundació Marianao i la Fundació Família i Benestar Social signen un conveni que posa al servei dues cases que daten de principis del segle XX que està servint per a la formació de joves de la ciutat i el terreny annex s'ha transformat en un hort ecològic.

La Fundació Marianao de Sant Boi de Llobregat està restaurant dues cases, una de les quals va ser ocupada el setembre de l'any 1980 per crear el primer Casal de Joves de la ciutat i constitueix l'origen històric de la Fundació Marianao. Trenta-cinc anys després, l'entitat ha tornat als seus orígens impulsant un procés de restauració que ha generat un espai de relació comunitària intergeneracional que engloba persones de totes les edats, gràcies a la cessió feta per la Fundació Família i Benestar Social. Les cases compten també amb un terreny de 675 m2 on s'ha treballat la terra per fer-hi un hort ecològic i els joves hi estan conreant productes de temporada.

Restauració

La restauració es va iniciar a principis de l'any 2015 i s'està duent a terme amb la cooperació voluntària i altruista de persones, empreses, comerços i institucions. Aquestes cases propietat de la Fundació Família i Benestar Social, s'estan utilitzant com a instrument educatiu: una vintena de joves que fins ara estaven inactius estan formant-se en la restauració de mobles antics i realitzant algunes de les obres de paleta. La restauració de la casa esdevé una excusa formativa per al treball amb joves en processos de formació i vinculació educativa.

Les cases, que daten de principis del segle XX, són propietat de la Fundació Família i Benestar Social, que les ha rebut com una herència intestada per part de la Generalitat de Catalunya i les ha cedit a la Fundació Marianao per desenvolupar projectes socials. La Fundació Família i Benestar Social ha estat molt propera de la Fundació Marianao des dels seus inicis, donant suport a diversos projectes. És en aquest marc de cooperació mútua, que aquest dimecres, s'ha signat un conveni de col·laboració entre les dues institucions. Les dues entitats es comprometen a reunir-se periòdicament per fer el seguiment dels objectius perseguits i per impulsar-ne de nous, si s'escau.


Redacció / Foto: Aj. Sant Boi de Llobregat