Inici d'obres de seguretat viària a la BV-2002 a la Colònia Güell

Imprimeix

Les obres tenen un pressupost de 185.804 euros i un termini d'execució de tres mesos.

La Diputació de Barcelona iniciarà aquesta setmana les obres per a la millora de la seguretat viària a la carretera BV-2002 a l'entorn de la Colònia Güell, a Santa Coloma de Cervelló, en un tram de 250 m classificat com de concentració d'accidents. Les obres tenen un pressupost de 185.804 euros i un termini d'execució de tres mesos.  

Actuacions

El projecte inclou la millora dels passos de vianants a l'entorn de la Colònia Güell i en redefinir i estrènyer els carrils de circulació existents per evitar avançaments i altres maniobres inadequades que realitzen alguns vehicles. Aquestes actuacions permetran millorar l'accessibilitat i mobilitat de vehicles i vianants, així com millorar la qualitat de l'entorn urbà.

Entre les actuacions que es realitzaran hi ha l'eliminació de l'actual pas de vianants situat al mig del tram i la construcció d'un nou pas de vianants amb regulació semafòrica a la cruïlla de la BV-2002 amb l'entrada a la Colònia Güell pel carrer Ferran Alsina, i que comportarà tornar a programar el sistema semafòric.

També es milloraran els itineraris de vianants amb l'ampliació de la vorera del marge de la Colònia Güell i la vorera que hi dona accés. Aquesta ampliació de la vorera de la BV-2002 es realitza gràcies a l'eliminació del carril de desacceleració en sentit Sant Boi.

Nou pas de vianants

El projecte també contempla la construcció d'un nou pas de vianants amb refugi a la rotonda de la BV-2002 amb el carrer de Lluís Companys amb una mitjana física, a més de la millora de la senyalització horitzontal amb un nou zebrat  central que redefineix l'amplada dels carrils de circulació.

Finalment, es farà també una redistribució dels embornals de drenatge de la carretera així com l'adequació de l'enllumenat públic existent al nou espai, reforçant-se el nou pas de vianants de la cruïlla amb semàfor amb un nou punt de llum.

Redacció / Foto: Diputació de Barcelona