El Ple de Sant Vicenç dels Horts dóna suport a la proposta Anem a Mil

Es vetllarà perquè les empreses que presten serveis o subministraments a l’Ajuntament es comprometin a garantir aquesta retribució mínima a la seva plantilla.

La mesura es va aprovar al Ple de Sant Vicenç dels Horts. Una mesura que vetllarà perquè les empreses que presten serveis o subministraments a l’Ajuntament es comprometin a garantir aquesta retribució mínima a la seva plantilla.

Anem a Mil és una iniciativa ciutadana que té com a objectiu aconseguir “un salari digne per a totes les persones que treballen al nostre país, i que proposa que el salari mínim real a Catalunya esdevingui de mil euros mensuals a 14 pagues”, segons la moció, que va ser llegida per un representant de la plataforma. La proposta es basa en l’opinió de “diferents experts del món acadèmic i sindical”, que asseguren que “el salari de referència s’hauria de situar entorn del 60% del sou mig (24.254 euros), el que significaria una retribució anual de com a mínim 15.000 euros”. La moció va comptar amb el vot favorable de Junts x Sant Vicenç, SVH Sí Puede, PSC, ICV-EUiA, CDC i la regidora i el regidor no adscrits. Ciutadans s’hi va abstenir.

El portaveu de l’equip de govern, Arnau Mata, es va comprometre a què el Consistori vetlli pel compliment de la moció: “No podem exigir com a requisit a les contractacions que les empreses paguin aquest sou, perquè l’empresa es pot regir pel seu conveni, però sí podem incentivar-ho amb puntuacions per aquelles empreses que s’esforcin a tenir salaris de més de 1.000 euros”. D’altra banda, Mata va explicar que “si bé el salari mínim no el regula l’Ajuntament, sí podem predicar amb l’exemple”. D’altra banda, el representant de Ciutadans, Carlos Gómez, va argumentar la seva abstenció per coherència amb el programa del seu partit.

A més es va donar suport al manifest del Fòrum Social del Baix Llobregat en defensa de l’Estat del Benestar i dels Serveis Públics.

Redacció / Foto: Arxiu


 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
147

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix