Acord entre l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i el Síndic

Les dues parts van signar un conveni per gestionar directament les queixes dels vicentins.

L'alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts, Maite Aymerich, i el Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, van signar aquesta setmana un conveni per gestionar amb més rapidesa les queixes de la ciutadania. Tal com recull el document, es vetllarà pels drets de les persones “amb la màxima eficiència, experiència i estalvi de la despesa pública, combinant proximitat amb seguretat”.

Amb la signatura d'aquest conveni de col·laboració, el Síndic oferirà una atenció singularitzada de les consultes i donarà la màxima celeritat a la tramitació de les queixes presentades que afectin competències municipals. En aquest sentit, es garanteixen dues visites anuals, una per semestre, de l’equip itinerant del Servei d’Atenció a les Persones del Síndic de Greuges de Catalunya. Per la seva banda, l'Ajuntament divulgarà la figura del Síndic a Sant Vicenç dels Horts i les diferents vies d’accés a ell perquè la ciutadania en sigui coneixedora.

El Síndic de Greuges es va felicitar per la signatura, ja que aquesta iniciativa “honora a l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts perquè es posa un nou control democràtic molt més proper”. Ribó va explicar que, gràcies al conveni, “hi haurà mecanismes per anar més ràpid en l’atenció de les persones quan tinguin problemes o queixes, ja sigui per temes de l’Ajuntament ja sigui per temes d’altres administracions o d’empreses privades que donin serveis d’interès general”. Per la seva banda, l’alcaldessa, Maite Aymerich, va destacar que es tracta “d’una garantia més de democràcia, tant per la ciutadania com per als mateixos governants”. “A més”, va afegir, “aquesta iniciativa respon a un dels apartats del Reglament de Participació Ciutadana i és una manera d’estar més a prop de la ciutadania amb una persona externa i propera”.

Cap despesa

Aquest servei no suposarà cap despesa per als comptes municipals. “És una molt bona inversió, molt econòmica i de gran valor per a la qualitat democràtica de l’exercici de govern a Sant Vicenç dels Horts”, va cloure Maite Aymerich.A més, el Síndic es compromet a lliurar a l'Ajuntament un informe anual amb la situació de les queixes tramitades que facin referència al municipi i una estadística de les consultes provinents de persones i entitats vicentines que s’hagin atès, sense que hagin arribat a constituir una queixa, així com un detall dels elements concrets de referència a la bona administració que se’n desprenguin. A més, també podrà assistir a un Ple municipal per exposar l'informe amb detall i debatre’l a partir de les opinions que puguin emetre els diferents grups municipals.

Finalment, al conveni s'inclou la possibilitat que, a petició conjunta de l’Ajuntament i dels interessats en alguna queixa, el Síndic pugui proposar iniciar vies de mediació que facilitin una resolució positiva i ràpida de les queixes, sense que això comporti cap minva en les capacitats de supervisió del Síndic sobre el conjunt dels processos administratius de l’Ajuntament.

  

Redacció / Foto: Aj. Sant Vicenç dels Horts

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix