Arrenca la campanya per reivindicar millores a la xarxa de rodalies

Imprimeix

L’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat ha penjat una pancarta a la façana per demanar l’execució de les actuacions previstes al Pla de Rodalies 2009 i el soterrament de les vies.

Des d’ahir l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat té una pancarta a la façana de l’edifici consistorial per reclamar l’execució de les actuacions previstes al Pla de Rodalies 2009 i el soterrament de les vies. Aquest mateix gest reivindicatiu s’ha dut a terme també, a la mateixa hora, als ajuntaments de L’Hospitalet i Montcada i Reixac. Amb l’objectiu de centralitzar les adhesions al manifest així com les queixes dels usuaris afectats per les contínues incidències, retards i avaries a la xarxa, també han creat el web http://ararodalies.cat i el hashtag #AraRodalies.

L’alcalde, Jordi San José, ha explicat que amb aquesta actuació es dóna el tret de sortida a “una campanya que serà continuada i que tindrà diferents moments al llarg de l’any”, amb l’objectiu d’evidenciar que “hi ha pendents actuacions de soterrament que són absolutament imprescindibles, tant per a la seguretat dels nostres veïns i veïnes, com per la millora de la xarxa ferroviària”. En aquest sentit, San José, ha assegurat que a les portes de les eleccions generals del proper 26 de juny, es demana a tots els partits polítics que es presentin que “incloguin en els seus programes el compromís prioritari d’invertir en les Rodalies metropolitanes.”

Manifest conjunt

Els ajuntaments de L’Hospitalet, Montcada i Reixac i Sant Feliu de Llobregat han elaborat un manifest conjunt en el qual reclamen al Ministeri de Foment i a Adif que prioritzin l’execució d’aquelles actuacions ja previstes en el Pla de Rodalies 2009 que afecten els tres municipis i que el Govern central ha oblidat en un calaix, sense dotació econòmica ni calendari per dur-les a terme.

La reivindicació també compta amb el suport d’una desena de regidors i regidores dels diferents partits polítics amb representació municipal.

Redacció / Foto: Aj. Sant Feliu de Llobregat