Puigdemont visita Viladecans per la presentació d’#Invulnerables

Aquesta iniciativa té com a objectiu promoure la cooperació publicoprivada per lluitar contra la pobresa i garantir la igualtat d’oportunitats.

El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha presidit avui una trobada amb empresaris i directius per presentar #Invulnerables, un programa innovador, un pacte per la dignitat, que té com a objectiu promoure la cooperació publicoprivada per lluitar contra la pobresa i garantir la igualtat d’oportunitats. Han assistit a l’acte l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz; el director general de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Jaume Giró; el vicepresident primer de l’FC Barcelona, Jordi Cardoner; la presidenta de la Fundació Rosa Oriol, Rosa Tous; sor Lucía Caram i Joan Carles Font, fundador de Mesoestetic, així com representants del món empresarial.

Trobada empresarial

L’objectiu d’aquesta segona trobada empresarial és continuar treballant de manera innovadora a favor de la família i de la infància, i esdevenir plegats —administracions, empreses, particulars, educadors, professionals liberals, etc.— actors corresponsables en la tasca de garantir la igualtat d’oportunitats per a les persones amb menys recursos. En aquesta ocasió, Mesoestetic Pharma Group, un laboratori farmacèutic de referència internacional en dermocosmètica amb seu a Viladecans, ha estat l’entitat que s’ha encarregat de promoure la iniciativa d’#Invulnerables entre l’empresariat de la localitat del Baix Llobregat.

“L’objectiu d’#Invulnerables és unir-nos, aliar-nos, i que cadascun de nosaltres converteixi els seus somnis individuals, les seves accions particulars, en un somni col·lectiu que es pugui convertir en una acció comunitària. Una acció comunitària que faci que els nostres nens siguin invulnerables davant la pobresa”, ha explicat Jaume Giró, director general de la Fundació Bancària ”la Caixa”. “Creiem en l’aliança del sector públic i de la societat civil. Hem fet una clara aposta per aquest binomi per lluitar contra la pobresa infantil i l’exclusió”, ha afegit.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha destacat que #Invulnerables “sindica un conjunt d’esforços transversals i de bondats per combatre un problema indigne de la humanitat: la pobresa” i ha recordat “com a part solidària i activa d’aquesta intenció” el Govern va aprovar fa uns dies un pressupost que respon a aquest mateix esperit de “posar tots els recursos que siguem capaços d’aconseguir a disposició de les persones perquè tinguin accés a una vida digne amb oportunitats i garanties d’èxit personal i social.”

“La Fundació FCB mostra amb #Invulnerables el seu compromís amb els desafiaments que afronta la nostra societat. La nostra aportació a aquest projecte són els programes Barçakids i FutbolNet, dos projectes de foment de valors destinats als infants, un col·lectiu clau per a l’FC Barcelona, que es vol posicionar com el club dels nens al món”, ha assegurat durant l’acte Jordi Cardoner, vicepresident primer de l’FC Barcelona.

Rosa Tous,presidenta de la Fundació Rosa Oriol, ha insistit en aquest concepte i ha manifestat que “unir forces i treballar conjuntament: amb l´administració publica, la iniciativa privada i el teixit social; sens dubte és l’única fórmula que ens permetrà seguir avançant”. A més, ha afegit “el nostre territori és la nostra responsabilitat i, com a empresaris, l’hem d´assumir. Avui estem aquí per explicar un projecte que necessita que tots ens hi involucrem.”

En aquest sentit, Sor Lucía Caram ha manifestat: “sabem que el que realment val la pena a la vida és que a tothom li valgui la pena viure. Hem de tenir consciència que molt a prop nostre, al nostre país, no a tothom, ni a molts nens, els mereix la pena viure, ja que no ho poden fer amb dignitat, perquè tenen mancances essencials i bàsiques. Apostem perquè els nens siguin de veritat #Invulnerables i puguin gaudir d’una vida digna i feliç. Apostem per oferir-los salut, educació, lleure, esport i una vida sana”. I ha reafirmat que “el nostre projecte és un projecte transformador, que vol igualar oportunitats i trencar el cercle de la pobresa.”

“Aquest acte i aquesta campanya són un reflex del model de col·laboració que té l'Ajuntament amb les empreses de Viladecans. Nosaltres ens posem en el lloc de les empreses per ajudar-les, perquè tinguin la millor competitivitat, que puguin créixer amb els seus projectes. I el que demanem també és aquesta sinergia amb la ciutat per part de les empreses. Crec que l'aposta que ha fet Meseoestetic per albergar aquest projecte a Viladecans representa aquesta col·laboració i, sobretot, és molt important per a nosaltres poder tenir la presència, tant del president de la Generalitat com de Sor Lucia Caram, un personatge molt respectat a tota Catalunya, amb un projecte solidari”, ha dit Carles Ruiz, alcalde de Viladecans.

Finalment, Joan Carles Font, fundador de mesoestetic Pharma Group, ha assegurat que “ens sentim molt honrats de participar en aquest esperançador projecte i unir forces amb aquest gran equip. Agraeixo a tots els empresaris que han pogut assistir avui a aquest acte i els animo a sumar-se a aquesta iniciativa. La solidaritat no ha de tenir un ideal polític. Entre tots, administració pública, empresaris i ciutadans hem de contribuir al benestar de la comunitat per crear una societat més justa i un país més fort.”

Què és #Invulnerables?

#Invulnerables és un programa pilot que es dirigeix a infants que viuen en contextos de vulnerabilitat i les seves famílies. Aquesta intervenció, que ha de donar resposta a les necessitats bàsiques no cobertes, ofereix acompanyament i suport integral a la família, com també orientació a pares i mares, per promoure la igualtat d’oportunitats. El projecte, que es va iniciar i presentar al mes de gener passat a Manresa, s’està desplegant a vuit localitats catalanes, d’acord amb l’equilibri territorial i dels resultats dels indicadors territorials de risc de pobresa i exclusió social: indicadors de renda, de desocupació, de protecció social i de demografia. Els territoris on es porta a terme #Invulnerables són Manresa, Figueres, Manlleu, Lloret de Mar, el Vendrell, Tortosa, Salt i el barri de la Mariola de Lleida.

#Invulnerables té com a finalitat potenciar la col·laboració publicoprivada perquè esdevingui un element essencial a l’hora de donar resposta a les necessitats que es manifesten a la societat actual, cada cop més polaritzada i dual. Es vol convertir en una eina per lluitar contra la pobresa amb mesures de caràcter transversal i coordinades entre tots els agents implicats, i que busquin l’equilibri entre les estratègies de caràcter pal·liatiu i les estructurals:

  • El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha posat a disposició del projecte el conjunt de recursos i serveis que inverteix al territori, d’acord amb els objectius de lluita contra la pobresa i de suport a la infància i la família.
  • Els ens locals, de la mateixa manera que el departament esmentat, també han ofert al projecte els recursos i serveis de què disposen per assolir els mateixos objectius de lluita contra la pobresa.
  • L’Obra Social ”la Caixa” ha posat a disposició dels territoris pilot els programes Incorpora i CaixaProinfància, tots dos desenvolupats a través d’entitats del tercer sector.
  • La Fundació FC Barcelona ha posat al servei del projecte #Invulnerables els programes FutbolNet i Barçakids, que promouen el treball en valors a través de l’esport per facilitar la inclusió en la societat i el desenvolupament personal dels participants.
  • La Fundació Rosa Oriol, que dirigeix sor Lucía Caram, aportarà l’experiència acumulada en el treball per donar resposta a les persones i els col·lectius en risc d’exclusió social.

El programa de lluita contra la pobresa #Invulnerables s’està donant a conèixer a través d’una campanya a les xarxes socials sota el paraigua del hashtag #Invulnerables, que forma part del nom d’aquest programa, amb la qual es vol transmetre la suma d’esforços i el compromís per combatre les desigualtats i garantir oportunitats per a les famílies amb infants que viuen en situació de vulnerabilitat.

Redacció / Fotos: La Caixa

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
108

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix