L'Aeroport de Barcelona-El Prat realitza un simulacre general d'emergència

Imprimeix

Prop de 400 persones han participat en la pràctica on s’ha simulat un avió que se surt de pista i pateix una col·lisió  durant la maniobra d’aterratge.

L'Aeroport de Barcelona-El Prat, seguint el programa establert en el seu Pla d'Emergències Aeronàutiques, va realitzar ahir un simulacre general d'accident d'aeronau organitzat per AENA i Protecció Civil de la Generalitat amb l'objectiu d'avaluar els procediments d’actuació i coordinació establerts. L’exercici ha permès analitzar l’eficàcia dels mateixos i el grau de coneixement i integració de tots els col·lectius i organismes implicats en l’atenció d’una emergència aeronàutica a Catalunya.  En total hi han intervingut prop de 400 persones entre intervinents, observadors i figurants.

El Pla d'Autoprotecció de l'aeroport, integrat en el Pla Especial per a Emergències Aeronàutiques a Catalunya l'AEROCAT, s'elabora per minimitzar les conseqüències que es poden donar en cas d'accident aeri. El seu objectiu se centra en dos apartats: la protecció de les persones i béns que es puguin veure implicats i, d'altra banda, la mínima afectació de l'operativa aeroportuària.

Simulacro Bcn 160531 8

Amb aquest exercici l'Aeroport de Barcelona-el Prat compleix la normativa de l'Organització d'Aviació Civil Internacional (OACI) respecte a la planificació de les emergències als aeroports, segons la qual s'han de realitzar periòdicament simulacres generals d'accidents d'avions de passatgers a les seves instal·lacions.

El simulacre, organitzat per la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) i AENA (aeroport de Barcelona-El Prat), ha comptat amb la col·laboració de la Delegación del Gobierno a Catalunya i hi han participat l’Aeroport de Barcelona-El Prat, Protecció Civil de la Generalitat, Bombers de la Generalitat, Mossos d'Esquadra, Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), Policia Local i Protecció Civil del Prat de Llobregat (amb 6 efectius), Institut de Medicina Legal de Catalunya, Creu Roja, TF d’emergències 112 de Catalunya, i Col·legi Oficial de Treballadors Socials de Catalunya, Cuerpo Nacional de Policía i Guardia Civil.

Simulacro Bcn 160531

Escenari

L'exercici ha simulat la col·lisió d’un avió model Airbus 319 amb 49 passatgers i 6 tripulants que ha perdut el tren d’aterratge en tocar terra, perdent combustible i provocant un incendi. Tal com estava previst, l'exercici del simulacre no ha afectat l'operativitat diària de l'Aeroport de Barcelona-el Prat.

Redacció / Fotos: AENA