ERC-Gavà proposa la regularització dels habitatges del sector de Marinada

Imprimeix

El grup municipal vol modificar de forma puntual i urgent el Pla General Metropolità i donar aquest espai de serveis bàsic com clavegueram, enllumenat, asfaltat de carrera, etc.

El grup municipal d'ERC-Gavà va presentar al Ple del passat 26 de maig una proposta per modificar de forma puntual i urgent el Pla General Metropolità (PGM) per regularitzar els habitatges del sector de Marinada, a la banda de muntanya del barri de Gavà Mar, i dotar aquest espai de serveis bàsics (clavegueram, enllumenat, asfaltat de carrers i construcció de voreres), que el dignifiquin.

Afectat pel PDU

El sector de Marinada està afectat pel Pla de Desenvolupament Urbà (PDU) del Delta del Llobregat, aprovat el passat 12 gener i que Esquerra Republicana de Catalunya ha portat als tribunals pel seu caràcter especulatiu i contrari a la defensa de l'agricultura i el medi natural.

Un dels seus pocs aspectes positius és, justament, la regularització de les construccions preexistents al PGM de 1976 al sector de Marinada, gràcies a les al·legacions presentades durant la tramitació del PDU per ERC-Gavà i desenes de veïns de la zona.

És per això que s'insisteix ara –mentre el nou planejament és encara en vigor- a fer la modificació normativa pertinent per delimitar, de forma exclusiva, aquest grup d'habitatges com a sector de desenvolupament i classificar-lo com a sòl urbà no consolidat. I, alhora, tramitar el Pla Parcial i d'urbanització del sector per a cometre el més aviat possible el seu sanejament.

Segons els republicans, sorprenentment l'equip de govern municipal (PSC i CiU) va respondre a aquesta proposta amb una falsedat, ja que va al·legar al Ple que la normativa no permet delimitar un sector només amb les parcel·les afectades, quan, en veritat, ho autoritza de forma específica i explícita, com acredita la documentació que disposa ERC i que es pot consultar en el següent enllaç. L'article que fa referència al sector de Marinada és el 21.a:

http://ptop.gencat.cat/rpucportal/AppJava/cercaExpedient.do...

Redacció / Foto: Arxiu