Ruiz: “La Blume és un referent de país per l'alt nivell esportiu i acadèmic"

La consellera d’Ensenyament ha presidit l’acte del 25è aniversari de l’Institut Joaquim Blume d’Esplugues de Llobregat.

La consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha afirmat que l'Institut Blume és un "referent de país" pel seu "alt nivell esportiu i acadèmic". Ruiz ha fet aquestes declaracions avui al matí  durant el 25è aniversari de l’Institut Joaquim Blume d’Esplugues de Llobregat, que ha presidit. L’acte ha tingut lloc al Consell Català de l’Esport i han acompanyat la consellera l’alcaldessa d’Esplugues de Llobregat, Pilar Díaz, el director del Consell Català de l’Esport, Antoni Reig, i el director dels serveis territorials d’Ensenyament al Baix Llobregat, Josep M. Pérez.

La titular d’Ensenyament ha manifestat que “Catalunya té un gran sistema educatiu i és ric en experiències i diversitat, i el Blume és un exemple de vida". Meritxell Ruiz ha ressaltat els "valors com l'esforç, la resiliència, la constància o el fet de no rendir-se" que aprenen els alumnes, que duen a terme "un doble esforç, acadèmic  i esportiu". També ha posat com a exemple a l'alumnat la figura del desaparegut Joaquim Blume que dóna nom al centre: "No és tan important el que duri la vida, sinó tenir una vida ben plena, i estic  segura que els valors apresos al Blume us serviran per tenir una vida ben plena."

El centre Joaquim Blume ofereix els estudis de tercer i quart d’Educació Secundària Obligatòria i batxillerat. La major part de l’alumnat de l’institut que cursa aquests estudis gaudeix, al mateix temps, d’una beca del Pla de Tecnificació Esportiva de Catalunya. Són joves procedents d’arreu de Catalunya i de la resta de l’Estat. A més, l’Institut Joaquim Blume ofereix el Cicle Formatiu de Grau Superior d'Animació d’Activitats Físiques i Esportives, de dos cursos acadèmics de durada.

El centre acull esportistes d'alta competició en edat escolar, que són freqüentment joves que dediquen moltes d'hores a la preparació física i esportiva -que oscil·la, depenent de la intensificació de l' entrenament o període de competició, entre 5 i 7 hores diàries-. És per aquesta raó que l'ensenyament reglat requereix una continuïtat i uns ritmes que marquen el propi desenvolupament del curs.

Redacció / Fotos: Generalitat de Catalunya


 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix