L'Institut Joaquim Blume d’Esplugues celebra el 25è aniversari

Imprimeix

La consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, presidirà l’acte de commemoració on també assistirà l’alcaldessa de la ciutat, Pilar Díaz.

La consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, presidirà demà el 25è aniversari de l’Institut Joaquim Blume d’Esplugues de Llobregat. L’acte tindrà lloc a partir de les 11 del matí al Consell Català de l’Esport. També hi assistiran l’alcaldessa d’Esplugues de Llobregat, Pilar Díaz, el director del Consell Català de l’Esport, Antoni Reig, i el director dels serveis territorials d’Ensenyament al Baix Llobregat, Josep M.Pérez.  Durant l’acte, al marge dels parlaments oficials, hi haurà actuació musical a càrrec dels alumnes, així com una exhibició d’animació esportiva coordinada pels alumnes del cicle formatiu d’Animació d’Activitats Físiques i Esportives.

El centre ofereix els estudis de tercer i quart d’Educació Secundària Obligatòria i batxillerat. La major part de l’alumnat de l’institut que cursa aquests estudis gaudeix, al mateix temps, d’una beca del Pla de Tecnificació Esportiva de Catalunya. Són joves procedents d’arreu de Catalunya i de la resta de l’Estat. A més, l’Institut Joaquim Blume ofereix el Cicle Formatiu de Grau Superior d'Animació d’Activitats Físiques i Esportives, de dos cursos acadèmics de durada.

El centre acull esportistes d'alta competició en edat escolar, que són freqüentment joves que dediquen moltes d'hores a la preparació física i esportiva -que oscil·la, depenent de la intensificació de l' entrenament o període de competició, entre 5 i 7 hores diàries-. És per aquesta raó que l'ensenyament reglat requereix una continuïtat i uns ritmes que marquen el propi desenvolupament del curs.

Redacció / Foto: Arxiu