Sant Climent de Llobregat celebrarà els 40 anys de l’Exposició de Cireres

Aquest proper dissabte se celebrarà la inauguració de l’esdeveniment que comptarà amb la presència de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa.

Els 40 anys de l’Exposició de Cireres centren enguany aquesta mostra, que se celebrarà els dies 21 i 22 de maig de 2016. Per a commemorar l’aniversari, enguany comptarà amb una quarantena de paneres dedicades, cadascuna d’elles, a una de les edicions de l’exposició , i que, en conjunt, permetran als visitants fer un passeig cronològic pels 40 anys de la mostra.

La inauguració anirà a càrrec de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, i comptarà amb l’actuació de la Coral La Vall i les corals infantils Estol i Diapasó que interpretaran la sardana “Per Cireres, Sant Climent!”. Posteriorment hi haurà el seguici amb els gegants i el Ball de Gitanes. A banda d’això, la 40a Exposició de Cireres oferirà un munt d’activitats, exhibicions i trobades relacionades amb el típic fruit climentó.

Durant tot el cap de setmana hi ha previstes un gran nombre d’activitats paral·leles entre les quals no faltaran el Correfoc, la quarta edició del concurs de pastissos, el joc de «La cirera amagada» i música al carrer. També es podrà visitar un muntatge audiovisual amb imatges dels 40 anys de la festa. L’associació Pinzellades també oferirà una mostra de les seves obres pictòriques dedicades, enguany, al món de la música. Les cireres hi seran, com sempre, al Mercat de Pagès, acabades de collir i venudes pels mateixos productors locals.

Primera Trobada de Gegants Cireraires de Catalunya

Enguany se celebrarà a Sant Climent la primera Trobada de Gegants Cireraires de Catalunya, que reunirà fins a sis colles de gegants o capgrossos relacionats amb el món de la cirera: els gegants d’Arenys de Munt, els de Martorelles, el de l’escola Cirera de Mataró, els gegantons i capgrossos de la Cirera de Santa Coloma de Cervelló, els capgrossos de Llers i els de Sant Climent.

Redacció / Foto: Generalitat de Catalunya

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix