El Baix Llobregat comptarà el curs vinent amb un total de 324 grups de P3

Imprimeix

La població de l’alumnat escolaritzat ha disminuït un 9,5% i les sol·licituds als centres públics ho ha fet un 10,4%, malgrat això el nombre de grups de P3 s’ha reduït un 3% en relació al curs passat.

El Baix Llobregat comptarà el curs vinent amb un total de 324 grups de P3, fet que suposa la reducció de vuit grups en relació al curs anterior a causa de la davallada demogràfica. Així doncs, la població de l’alumnat escolaritzat a P3 el curs vinent ha disminuït un 9,5% i les sol·licituds als centres públics ho ha fet un 10,4%, malgrat això el nombre de grups de P3 s’ha reduït un 3% en relació al curs passat. A més a més, la davallada ha estat inferior a la previsió inicial.

Així doncs, el període de preinscripció 2016-17 ha finalitzat als centres públics del Baix Llobregat amb 5.249 sol·licituds a P3, una dada que representa un 11% menys respecte de les sol·licituds presentades en la preinscripció anterior 2015-16. La davallada demogràfica explica aquesta disminució de l’alumnat de P3, una tendència que en els últims anys s’està consolidant. Segons dades subministrades per l’IDESCAT, des del 2011 ençà, la població de tres anys ha caigut un 23% al Baix Llobregat.

Com a exemples de la gestió duta a terme pel Departament d’Ensenyament en municipis que han tingut una disminució de grups de P3, podem trobar el cas de Castelldefels, on tot i que s’ha disminuït un grup en un centre que ha obtingut 21 sol·licituds, el municipi disposa de 36 vacants, o el cas d’Olesa de Montserrat, en què una escola també ha perdut un grup que tenia 19 preinscripcions i a la població hi ha un total de 35 vacants.

Primer d’ESO

A 1r d’ESO, en canvi, els 6.524 alumnes de 1r d’ESO preinscrits als centres públics del territori, representen un 2% més que el 2015-16. Per tal de donar resposta a aquest 2% més d’alumnes preinscrits, al setembre 2016 s’obriran als instituts un total de 3 grups nous respecte dels existents aquest 2015-16 en els centres públics del Baix Llobregat.

Redacció / Foto: Arxiu