Es presenta el projecte de reforma de l’antiga N-340 a Molins

El consistori municipal vol implicar a la ciutadania així com a comerciants, empresaris i entitats perquè participin en una remodelació que podria tenir un cost d’uns dos milions d’euros.

En un futur proper, l’avinguda de València i avinguda de Barcelona, l’antiga N-340, serà objecte d’una important remodelació que impulsarà l’Ajuntament de Molins de Rei amb el suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). El projecte, que pot tenir un cost proper als 2 milions d’euros, es dissenyarà d’acord amb les limitacions pròpies d’aquest eix viari tan important del municipi, però també escoltant les opinions de la ciutadania.

Participació ciutadana

El consistori municipal ha explicat com es recolliran aquestes aportacions i com la ciutadania podrà votar el projecte que més li agradi. Bàsicament s’han programat diferents sessions de treball sectorials amb comerciants i empresaris (11 de maig), associacions i entitats (17 de maig) i veïns i veïnes (19 de maig). També s’ha organitzat una passejada participativa pel proper 21 de maig, una sessió general orientada a tota la població i fins i tot activitats adreçades a infants i adolescents perquè també puguin fer-se seu aquest procés. Qui ho vulgui també podrà fer aportacions en suport digital des de la web www.molinsderei.cat/participacio.

Amb tota la informació recollida durant les properes setmanes, s’elaboraran tres projectes que recolliran les diferents demandes expressades per la ciutadania i s’exposaran públicament. A finals d’any s’obrirà una consulta ciutadana perquè els veïns i veïnes de Molins de Rei puguin decidir quin dels tres projectes els sembla millor. El projecte es començarà a executar el 2017 i està previst que acabi l’any 2018.

L’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, ha assegurat que “de totes les grans actuacions de transformació que estem impulsant, aquesta possiblement serà la que tindrà un major impacte sobre la població” i ha afegit que l’objectiu final del projecte és “transformar un eix essencial de la vila per fer-lo més amable i més modern, i fer-ho escoltant la gent”. De la seva banda, el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz, ha assegurat que “amb aquesta actuació saldarem un altre dèficit històric de la vila, com ja estem fent amb les zones verdes, la zona esportiva o la futura biblioteca”, i ha subratllat que “el projecte de transformació de la carretera lligarà altres dues grans reformes urbanístiques, com són les que estem impulsant a les Guardioles i el Canal.”

L’Ajuntament destinarà prop de 9.000 euros al procés participatiu per garantir que arriba a tots els agents implicats i a la pràctica totalitat dels veïns i veïnes de la vila.

Redacció / Foto: Aj. Molins de Rei


 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
168

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix