Interns de Brians 2 s’enfronten a estudiants de la Universitat Pompeu Fabra

Un equip de penats del Centre penitenciari de Sant Esteve Sesrovires participa amb un grup d'estudiants en una competició d'oratòria anomenada "Lliga de debats".

Un grup d’interns del Centre Penitenciari Brians 2 s’ha enfrontat avui a un equip d’estudiants de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) en un debat sobre el tema “Els diners fan la felicitat”. La competició ha tingut lloc a la sala polivalent de l’edifici Mercè Rodoreda del campus de la Ciutadella, on els interns han anat en sortida programada. El jurat ha declarat per unanimitat guanyadors els dos equips i ha destacat en la deliberació final l’alt nivell que han demostrat els contrincants, tant pel que fa al contingut com a la forma. Finalment, el premi al millor orador ha estat per a Salvador, un dels integrants de l’equip de Brians 2.

La trobada és la final d’una activitat sobre oratòria que es va iniciar el passat novembre a Brians 2 i que ha estat el punt de partida en la col·laboració entre ambdues institucions per fomentar les trobades entre estudiants i interns en els àmbits de l’activitat física i la cultura.

El conseller de Justícia, Carles Mundó, que ha estat l’encarregat, juntament amb el rector de la Universitat, Jaume Casals, de lliurar els premis als participants, ha destacat que activitats com la d’avui fan visible l’ànima social del Departament de Justícia i faciliten l’objectiu principal dels serveis penitenciaris, que no és cap altre que aconseguir la plena reinserció de les persones empresonades, i amb aquestes iniciatives podem connectar la vida a l’interior dels centres amb la societat. El titular de Justícia ha fet aquestes declaracions dins del temps reglamentari de tres minuts que marcava el cronòmetre mural a tots els participants en la competició d’oratòria.

f348f21b 10fc 4619 b8ed a1747834b2ec

Els interns de Brians 2 han participat en aquest debat gràcies a la iniciativa d’un grup d’estudiants de la UPF. Aquests voluntaris, en coordinació amb l’Escola Víctor Català –el centre de formació d’adults de Brians 2, van entrenar un grup de 24 reclusos perquè poguessin desenvolupar la seva pròpia competició.

Els penats es van organitzar en equips de tres o quatre, van rebre classes d’oratòria, van preparar els debats, van haver de documentar opinions a favor i en contra de diferents temes i es van enfrontar en combats dialèctics, dels quals en va sortir un equip guanyador, en una final que va comptar amb la periodista Mònica Terribas com a jurat.

L’equip guanyador d’aquella competició entre els diferents equips de Brians 2 és el que avui s’ha enfrontat amb els estudiants universitaris que també van guanyar la seva lliga, la de la UPF. El jurat de l’enfrontament dialèctic d’aquest dijous ha comptat amb l’exconsellera de Justícia i d’Interior, Montserrat Tura, i amb el periodista de RAC1, Joan Maria Pou.

L’experiència de la lliga de debats ha suposat per als interns el foment de les habilitats comunicatives, l’esperit crític, el treball en equip, l’anàlisi i l’intercanvi d’informació i d’idees, entre altres beneficis. I per als estudiants, el coneixement d’una realitat diferent i desconeguda com són els centres penitenciaris.

Redacció / Fotos: Generalitat de Catalunya

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
159

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix