Comença la Setmana de la mediació i la convivència a Sant Boi

Imprimeix

El programa coincideix amb la celebració del 10è aniversari del Servei Municipal de Mediació Ciutadana.

Des d’ahir i fins al proper 8 de maig se celebrarà a Sant Boi de Llobregat la Setmana de la mediació i la convivència. Hi ha programa un seguit d'actes com cinefòrum, col·loquis, conferències, teatre, contacontes, jornades interculturals i altres activitats. L'equipament de Cal Ninyo va acollir ahir la primera activitat, a les 18 hores, amb la projecció de la pel·lícula "El hombre de al lado". Aquesta programació coincideix amb la celebració del 10è aniversari del Servei Municipal de Mediació Ciutadana (SMMC).

Un dels actes destacats serà un col·loqui i intercanvi d'experiències a càrrec de Xavier Jiménez del servei de mediació del Prat, Óscar Negredo del servei de mediació del Hospitatet de Llobregat, Maribel García i Virginia Comas del servei de mediació de Sant Boi. La sessió, oberta al públic, tindrà lloc avui a l'equipament de La Gralla. L'endemà, dia 4, la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer acollirà una taula rodona sobre convivència i mediació a càrrec de Juan Antón Mellón, catedràtic de Ciència Política de la Universitat de Barcelona i Maria Munné, codirectora del màster en mediació de la Universitat Pompeu Fabra.

Dijous, 5 de maig, de 9 a 13,30 h es farà a Can Massallera el 5è Fòrum local de convivència organitzat per la Xarxa d'Educadors i Alumnes per a la Convivència amb la col·laboració de l'Institut Diversitas i de Teatre del Buit. La celebració finalitzarà amb les jornades Enllaça't a Marianao que es realitzaran el 8 de maig, de 10 a 16 h, a la plaça Mercè Rodoreda.

Afavorir la convivència

El Servei Municipal de Mediació Ciutadana de Sant Boi va néixer fa 10 anys amb vocació d'oferir a la ciutadania una alternativa per a la resolució dels conflictes. Aquest servei treballa per a la promoció de la responsabilitat social i el foment del compromís amb els drets i deures sobre els quals es basa la convivència al municipi. El servei s'adreça a la ciutadania que viu i/o coneix situacions de conflicte generades per la convivència en diferents àmbits i ofereix espais d'atenció gratuïts i garants de confidencialitat.


Redacció / Foto: Arxiu