Molins de Rei acull una delegació d’alcaldes del Marroc

Aquest es van interessar per les polítiques de promoció econòmica que s’apliquen en el municipi baixllobregatí.

Una vintena d’alcaldes, regidors i tècnics de ciutats del Marroc de M’diq, Tétouan, Chefchaouen, Oued Laou, Laracha, Assilah i Ksar El Kebir van visitar Molins de Rei per conèixer de primera mà les polítiques de promoció econòmica que impulsa l’Ajuntament del Baix Llobregat. Els ajuts a estudiants, autònoms, emprenedors i empresaris han estat el principal focus d’interès de la delegació. Entre les mesures explicades a la delegació marroquina destaquen el servei d’assessorament a emprenedors; els ajuts econòmics als aturats que opten per crear el seu propi negoci; i els ajuts directes per les empreses que contracten persones de la vila en situació d’atur.  

Xarxa LOCAL MED

Aquesta visita estava organitzada en el marc de la xarxa LOCAL MED, de la que forma part el consistori, i que vol servir per compartir experiències de gestió positives. En aquest cas, els membres de la delegació volien conèixer en primera persona les mesures impulsades per l’Ajuntament per estimular l’economia local. Unes mesures que han portat el municipi a liderar la reducció de l’atur en els municipis de més de 20.000 habitants.

La trobada va tenir lloc a les dependències del Centre d’Ocupació i Desenvolupament Joan N. García-Nieto, on van ser rebuts pel primer tinent d’alcalde, Xavi Paz, la regidora de Cooperació, Jessica Revestido, i  la regidora d’Empresa, Eva Folquer, qui va explicar en francès i castellà (amb traducció simultània a l’àrab), els detalls de les polítiques implementades en els darrers anys. Folquer va assegurar que “l’objectiu de la visita era comprovar l’èxit de les polítiques d’estímul que estem aplicant i veure les possibilitats reals de replicar-les a les seves respectives ciutats” Folquer també va explicar que “l’interès mostrat va ser tan gran que ens han convidat a anar al Marroc a fer sessions de treball que ajudin a concretar l’aplicació d’aquest tipus de polítiques.”

Redacció / Foto: Ajuntament de Molins de Rei


 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
89

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix