Sant Feliu participa en la competició de pastisseria Catskills

Imprimeix

La representant de l’Institut Martí Dot, Clara Roig, haurà d’elaborar pans de pagès, coques de revetlla i pastissos de maduixa en un temps determinat.

L’Escola d’Hoteleria i Turisme de Barcelona acull el campionat de l’ofici de pastisseria dins del concurs Catskills, en què hi participaran un total de set alumnes de formació professional. El campionat de Catalunya de formació professional Catskills, que organitza el Departament d’Ensenyament conjuntament amb els centres educatius, té lloc cada dos anys i permet fer lluir les habilitats i les competències professionals dels alumnes que hi participen. La prova d’aquest ofici, que es desenvoluparà al llarg de la jornada, permetrà als alumnes mostrar les habilitats en l’especialitat de pastisseria. El Baix Llobregat estarà representat per Clara Roig, de l’Institut Martí Dot de Sant Feliu de Llobregat.

Els participants disposaran de quatre hores per a elaborar pans de pagès, coques de revetlla i pastissos de maduixa. Per això hauran de demostrar tenir un bon domini de les tècniques i conèixer les seves aplicacions en les diferents elaboracions. Els requisits bàsics són: el coneixement dels productes, la destresa en saber, aplicar les tècniques, les bones pràctiques d’higiene, les habilitats professionals i la qualitat del producte acabat.

Sisena edició

Catskills, que enguany arriba a la seva la 6a edició, acull aquest 2016 campionats de 41 especialitats diferents que tenen lloc durant 2 mesos en diverses localitats i s’estendran fins al 23 de juny. Els equips que en resultin guanyadors, competiran durant el 2017 a l’Spainskills i, si guanyen el campionat estatal, podran participar al mundial, el Wordlskills, que en aquesta edició serà del 14 al 19 l’octubre als Emirats Àrabs Units.

Redacció / Foto: Arxiu